Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Juče jedno, danas drugo, a sutra?

rss

29.05.2012. Informativna služba Dveri

Saopštenje Dveri povodom Tadićeve kandidature za premijera

Duže od jedne decenije traje pogubna mantra Demokratske stranke "Evropska unija nema alternativu"

. U toku poslednjih dvanaest godina na doboš su rasprodata skoro sva velika društvena preduzeća, ukinute su carine za robu sa Zapada i tako je zadat poslednji udarac posrnuloj srpskoj privredi; uništene su domaće banke i otvorena su vrata inostranim bankama sa najvećim kreditnim stopama u okruženju; na stotine hiljada radnika izgubilo je posao, kriminal i korupcija raste na svakom koraku; usvaja se sramna rezolucija o Srebrenici, daje se prećutna saglasnost tzv. nezavisnosti Kosova, Vojvodini se daje status države u državi, ništa se ne čini povodom separatizma u Raškoj oblasti i Vranjskoj dolini; kmetovski se prihvataju zahtevi Brisela i Vašingtona da se mora razgraditi Srpska Vojska i Crkva, da se mora organizovati gej-parada i da se usvoji zakon o pravima deteta koji će nam, u stvari, oduzimati decu ako ih vaspitavamo u tradicionalnom duhu...Boris Tadić, kao čovek koji je poslednjih osam godina bio predsednik Srbije, a pre toga obavljao ministarske funkcije, kao predsednik Demokratske stranke koja je uzurpirala sve institucije i državne funkcije svela na jednu adresu predsednika na Andrićevom vencu, koji je iz svog kabineta bio i kadija, i sudija i dželat, ne prihvata volju naroda koji mu je jasno poručio da ga više ne želi na političkoj sceni. Tadić se, nažalost, ne ugleda na svoje bezalternativne evropske prijatelje i nalogodavce koji, ipak, napuštaju politiku kada izgube na izborima. Naprotiv, on se prihvata funkcije predsednika buduće Vlade.

Zašto Tadić to čini?

Da li zato da bi zataškao i prikrio sve tragove kriminala, korupcije i tajkunsko-stranačkih dilova koji su cvetali za vreme njegove, i ne samo njegove vlasti?

Da li zato što po diktatu Brisela i Vašingtona mora da završi sve započete poslove u vezi sa Kosovom i Metohijom, sa mogućim dezintegrativnim elementima u Vojvodini i Raškoj oblasti?

Da li zato što će u skorijoj budućnosti ponovo potegnuti temu prodaje Telekoma, koju smo teškom mukom prošle godine uspeli da sačuvama u srpskim rukama?

Da li zato da sakrije tragove beskrupulozne izborne krađe od 6. maja ove godine sa nadom da će tako uspeti da "sačuva" stranku, ne shvatajući da će ga afera "podrum" srozati mnogo niže na stranačkoj lestvici i društvenoj istoriji od onog trenutka kada je uzleteo sa aferom "Bodrum"?

Sada se Borisu Tadiću, koji je 20. maja rekao da neće biti premijer, a juče da hoće, kao bumerang vraća jedna reklama iz njegove prljave kampanje koja je bila namenjena njegovom političkom protivniku: "Ovaj čovek juče je govorio jedno, danas priča drugo, a sutra?"

Očigledno je da se plan briselsko-vašingtonskih šahista da se predizbornim, izbornim i postizbornim mahinacijama sa pionima srpske političke scene, suštinski ništa ne promeni u zemlji koja se raspada, ostvaruje u punom njegovom obimu.

Na kraju, šta bi sa izbornom krađom? Da li će tzv. parlamentarna opozicija istrajati u zahtevima da se preispita ceo izborni rezultat od 6. maja i utvrde počinioci krađe narodnih glasova na čijem čelu očigledno stoji Boris Tadić i njegova ekipa, ili će pognute glave sesti u poslaničke klupe vajkajući se da će neko i nekada to utvrditi?

Da li će i do kada građani Srbije nemo posmatrati još jedno izneveravanje njihove volje i plansko uništavanje zemlje i njihovih života, ostaje da se vidi.

Dveri nastavljaju rad na širenju istine o izbornoj krađi, jačanju strukture Pokreta za život Srbije, kao i redovnom obaveštavanju građana Srbije o svim mahinacijama tajkunsko-stranačkog sistema, kao i aktivnoj borbi protiv onih koji uništavaju živote i građana i naše Otadžbine.


 

Komentara: 0


# Boris Tadić
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}