Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jovanović ne posustaje u borbi za prava radnika PIK-a

rss

25.12.2013. D. Ostojić

Slaviša Jovanović ne posustaje u borbi za prava aleksinačkih radnika PIK-a

Jovanović ne posustaje u borbi za prava radnika PIK-a

Slaviša Jovanović. odbornik Pokreta socijalista nastavlja svoju borbu za utvrđivanjem istine vezane za prava radnika nekadašnjeg PIK-a.

Ovoga puta tema su bile okolnosti vezane za stečaj i detalje koji prate sam stečajni postupak. Slaviša Jovanović je uputio zvanično pismo, pitanje nadležnim institucijama i to: javnom pravobraniocu opštine Aleksinac, javnom pravobraniocu republike Srbije, Republičkom geodetskom zavodu kao i inspekciji za privredni kriminal. Jovanović ističe "kako je moguće u postupku stečaja H.K. PIK prodati 421 hektar" navodno "Pikovog zemljišta uključujući površine u Bobovištu, Draževcu, Ostrvu itd? Ko je i kako dozvolio prodaju istog za 62,5 miliona dinara 2010. godine?".

Jovanović u svom skupštinskom obraćanju javnosti naovodi još niz spornih detalja čije razrešenje traži od nadležnih institucija.

"Kako je privredni sud tek sad odobrio upis vlasništva , čime je omogućio trošenje sredstava iz depozita suda , verovatno prvo poveriocima, a potom svega 8% isplate potraživanja radnicima?".

Po novom zakonu koji stupa od Nove godine radnici će imati prednost u isplati 100 % svojih dugovanja od prodaje firmi, a u trenutno urađenom postupku radnicima ostaje tek nešto više od 8%, pa u nastavku svog apel-a Jovanović kaže:
"Ne znam posle toliko godina neisplaćivaja radnika čemu ođednom tolika briga i žurba. Treba zatražiti od stečajnog sudije spisak celokupnih isplata koje se planiraju u narednom periodu i to pre usvajanja novog Zakona o radu."

 

Komentara: 4


# privredni kriminal
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  P.S 27.12.2013.
  Bravo Sale ,samo moramo svi da se udruzimo samo kada smo slozni i svi zajedno mozemo nesto postici zato svi bivsi radnici HK PIK-a na ulice.!

 • (+0) (-0)

  marija jovanovic 08.01.2014.
  bravo sale!!!!!!!!!!!!!!aleksinacki gigant propao i prodat za male pare!!!!!!!!!!!!!!!!

 • (+0) (-0)

  Milos 09.01.2014.
  Sale gospodine, bravo ti ga bate

 • (+1) (-)

  Trubadur 22.11.2019.
  Dokle je stiglo sa isplatama bivsim radnicima PIK Aleksinac? Prodaja PIK a je bila u oktobru ,da li ce novac biti isplacen I Kada? Gospodin Jovanovic mozda zna nesto o tome?


[ Dodaj komentar ]