Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Formirana inicijativna grupa Levica Srbije u Aleksincu

rss

12.03.2016.

Juče, u petak 11. marta u 18 časova, u sali u zgradi bivšeg komiteta bila je organizovana tribina Levice Srbije.

Formirana inicijativna grupa Levica Srbije u Aleksincu

Uz izlaganje programa Levice Srbije, na tribini bio je formiran inicijativni odbor Levice Srbije za Aleksinac. Za predsednika inicijativnog odbora Levice Srbije za Aleksinac, izabran je dr Marko Jovanović.

Okupljenim građanima obratili su se lider Levice Srbije Borko Stefanović, član uprave Levice Srbije Dragan Popović i dr Marko Jovanović.

“Mi se danas posvećujemo borbi za sve neprivilegovane u Srbiji! Većina građana Srbije danas pripada kategoriji „isključenih“, skoro nevidljivih građana koji za ovaj sistem ne postoje. Mi ćemo se boriti za nezaposlene, za srednji sloj, za nastavnike, za profesore, inženjere, lekare, činovništvo, medicinsko osoblje, radnike i seljake, mlade, ugrožene i obespravljene, osiromašene i podjarmljene! Borićemo se beskompromisno i neprestano! Borićemo se za zemlju socijalne pravde i pravičnosti, jednakosti i solidarnosti! Borićemo se da Srbija više nikada ne bude zemlja bede i siromaštva!

Hoćemo da naš državni budžet ide primarno na obrazovanje i kulturu, na zdravstvo, poljoprivredu i reindustrijalizaciju. Borićemo se da izdvajanja za prosvetu, kulturu i nauku – koja su danas najmanja u Evropi – budu u najkraćem roku najmanje na nivou evropskog proseka! Vratićemo ponos našim poljoprivrednicima! Zemlja je onoga ko je obrađuje!

Obavezujemo se na političku borbu protiv pristupanja Srbije NATO, građani Srbije će konačnu odluku o tome doneti na referendumu.”

Srbija može bolje.
Aleksinac može bolje.
I ti si potreban!

O radu odbora Leica Srbije Aleksinac saznajte više na našoj Facebook strani https://www.facebook.com/Levica-Srbije-Aleksinac-1272692292744761/?fref=ts

 


# budžet Marko Jovanović dr Borislav Borko Stefanović Levica Srbije
@MarkoodMorave @BorkoStef @LevicaSrbije @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima