Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dosta je bilo: Ukidanje parazitskog partokratskog sistema

rss

12.03.2016.

"Političari na vlasti rado decu zloupotrebljavaju u kampanjama, ali kad treba da urade nešto za njihovo dobro, tvrde da nema para." kažu u pokretu "Dosta je bilo".

Dosta je bilo: Ukidanje parazitskog partokratskog sistema

Obilaženje školskih toaleta u predizbornoj kampanji i dalje je samo promocija politike koja zanemaruje decu i koja je dovela do toga da nam deca rastu u lošim uslovima.

Nudimo vam deset argumenata koji to dokazuju i deset razloga da promenimo političare:

1. Jedna stranački upošljena osoba za godinu dana košta nas onoliko koliko bi bilo dovoljno da se svim porodiljama obezbedi prilagođena i dobro izbalansirana ishrana.

2. Druga stranački upošljena osoba za dve godine iz opštinskog budžeta potroši novac kojim bi bilo moguće opremiti sve sobe na dečijem odeljenju novim krevetima, tv uređajima i igračkama.

3. Treća stranački upošljena osoba nas za godinu dana košta taman da se obnovi nekoliko stotina metara trotoara, kako bi roditelji sa dečijim kolicima mogli nesmetano da koriste trotoar.

4. Četvrta stranački upošljena osoba je „krivac“ što nemamo bar 100 metara panoa sa dečijim crtežima i tekstovima u centru grada.

5. Na petu stranački upošljenu osobu za godinu dana ode novac koji bi bio dovoljan da sva sela dobiju koš i nekoliko lopti.

6. Umesto šeste takve osobe, troje mladih bi honorarno mogli da vode dečiji sportsko-kulturni centar, koji bi na moderan i kreativan način animirao decu svih uzrasta.

7. Samo jedna ustanova (Dom u Lipovcu), čiji su najčešći korisnici baš deca, za godinu dana napravi gubitak u svom poslovanju veći nego što bi koštalo održavanje parka „Brđanke“ na vrhunskom nivou.

8. Troškovi jednog odlaska na seminar, predavanje ili ko zna kakav skup u inostranstvo bili bi dovoljni da pokriju cenu pristojnog održavanja školskih toaleta u seoskim školama i vrtićima tokom cele godine.

9. Samo jedan poslovni ručak stranačkih aktivista zaposlenih u javnom sektoru dovoljan je da pokrije cenu jabuke na dan za svu školsku decu u gradu.

10. Gubitak koji plaćamo zapošljavanjem učitelja i profesora sa partijskim knjižicama, umesto najboljih diplomaca sa uvaženih fakulteta je nemerljiv.

Po našim procenama u opštinskoj upravi i javnim preduzećima postoji oko 15% stranačkih „parazita“ kojima radni dan prolazi u tumaranju po kancelarijama, sastavljanju kladioničarskih tiketa, usavršavanju igranja pasijansa, upoznavanju srodnih duša na sajtovima za upoznavanje, gledanju najnovijih filmova i serija, ili pak jednostavno dobroj dremci. Njihov učinak je jednak nuli, a samo deo novca koji ide na njihove plate bi bio dovoljan da podmiri mnoge dečije zahteve.

Gospodo, politički funkcioneri, deci su na pameti princeze, dobre vile, cveće, hrabri vitezovi, udaljene planete i zvezde, i još mnogo toga što njihovo maštanje čini nečim najplemenitijim. Na trenutak razmišljajte kao oni, pa možda shvatite da se postaje pravi čovek tako što ćete da budete dobri, plemeniti, iskreni, hrabri i nesebični. U protivnom, ostadoste drveni lutak.

Dosadašnje političke nomenklature su sve činile da deca što pre odu u inostranstvo u pokušaju da ostvare svoje životne i poslovne ambicije. Nastavi li se ovako i našu decu ćemo moći da gledamo samo preko „skype“, dok mi i dalje tumaramo među aleksinačkim korovom i rupama.

Pokret Dosta je bilo - Saša Radulović snažno se zalaže za ukidanje parazitskog partokratskog sistema koji je uzrok ne samo zanemarivanja dece, nego i opšte pljačke i osiromašenja države i njenih građana. Prva tačka našeg programa je uvođenje potpune transparentnosti u javni sektor. Mora da se zna gde se troši svaki dinar iz kase koju svi mi punimo, moramo da imamo sistematizaciju radnih mesta u svim javnim ustanovama i javnim preduzećima, sa jasnim kriterijumima ko može da se zapošljava, kakav se učinak očekuje i kako merimo taj učinak. Samo uvođenje reda u državu može od Srbije da napravi zemlju u kojoj i deca i roditelji dobro žive i imaju jednake šanse za razvoj.

I ovim putem pozivamo sve one hrabre i pristojne građane da nam se priključe da zajedno menjamo naš grad, našu opštinu. Sad je trenutak.

Saša Vasiljević – lokalni koordinator pokreta Dosta je bilo za Aleksinac


# Saša Radulović saopštenje Dosta je bilo Saša Vasiljević
@DostaJeBilo @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima