Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Da li se Srbija prerano odrekla politike Slobodana Miloševića?

rss

13.02.2017. OO PS Aleksinac

Dana 12.2.2002. pred Međunarodnim sudom u Hagu, počelo je suđenje bivšem, demokratski izabranom predsedniku Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, prvom i jedinom šefu jedne suverene države u Svetu, kome se sudilo u inostranstvu.

Da li se Srbija prerano odrekla politike Slobodana Miloševića?

U maju 1999. optužen je za zločin protiv čovečnosti, kršenje zakona i pravila rata, kao i genocid tokom ratova u Hrvatskoj 1992, Bosni 1992-1995 i Kosovu 1999. Unapred se podrazumevalo da je Milošević kriv i o tome nije smelo biti nikakve diskusije.

Normalno je kada se nekome sudi za zločin da se prvo prikupe dokazi, pa ukoliko ih ima dovoljno, podiže se optužnica, a u Miloševićevom slučaju se desilo upravo suprotno : optužen je iz političkih razloga, a posle je počeo "lov" na prikupljanju dokaza.

Oslobađajućom presudom, u politički montiranom procesu u Haškom tribunalu, pokazuje se da je Slobodan Milošević bio u pravu, kada je govorio da svetskim moćnicima nije stalo da njega, već do Srbije i srpskog naroda. Za rad takozvanog novog svetskog poretka Miloševića su ubili, a Srbiji i srpskom narodu naneli nenadoknadivu štetu.

Postupak protiv Slobodana Miloševića je trebao da pokaže svim predsednicima suverenih država u Svetu, da će u slučaju  ne poštovanja odluka svetskih moćnika proći isto kao on i srpski narod.

Malo je vremena prošlo od svih ovih događanja, ali će budućnost pokazati da je Slobodan Milošević i srpski narod bio u pravu. To već i pokazuje sve veća kriza u najrazvijenijim zemljama zapadne alijanse, koje se zahvaljujući, pre svega lošim odnosima prema suverenim državama, nalaze pred raspadom i kolapsom sistema koga su sami stvarali.


# Pokret Socijalista Slobodan Milošević saopštenje
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima