Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Cenzura na ALT-u

rss

10.12.2014. D. Ostojić

U ponedeljak 8. decembra održana je 26.sednica Skupštine opštine Aleksinac.
Na Alt televiziji ponovo nije bilo snimka sednice.

Cenzura na ALT-u

Jedino su emitovana izlaganja predsednika opštine i direktora Direkcije, sve drugo što se dešavalo na sednici je ponovo cenzurisano.

Višegodišnja praksa da se na Alt kanalu emituje celokupni snimak svake sednice SO Aleksinac, koja nije menjana bez obzira ko čini lokalnu vlast, prekinuta je prvi put posle sednice održane 11. septembra.

Na ovoj sednici odbornici opozicije su, između ostalog upozoravali da vlast namerno izaziva krizu u radu OŠ “Ljupče Nikolić“. Pojedini odbornici su iznosili ozbiljne optužbe na račun predsednika opštine Nenada Stankovića i direktora poljoprivredne škole Slavoljuba Veličkovića, vezano za kriminalne radnje prilikom izgradnje objekta škole na Vojničkom putu.

Sve to je izgleda nije bilo po volji uređivačkom kolegijumu Alta, pa je zabranjeno da se snimak sednice emituje.

Sada se ista stvar ponavlja. Iako je ekipa Alt televizije pratila i snimila čitav tok sednice, rukovodstvo ove medijske kuće je zabranilo da se emituje bilo šta osim govora predsednika opštine.

Da podsetimo, u poslednje dve i po godine od kada je urednik Alta Aleksandra Simić, inače potpredsednik OO SNS Aleksinac, nijedan predstavnik stranaka opozicije nije gostovao u programu Alt kanala.

 


# Aleksandra Simić Alt TV skupština škole cenzura SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima