Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački naprednjaci i briga o zdravstvenoj zaštiti građana

rss

03.10.2013. izvor: SNS Aleksinac

Naprednjaci u Aleksincu, nakon podele Zdravstvenog centra, preuzimaju odgovornost za vođenje Doma zdravlja.

Aleksinački naprednjaci i briga o zdravstvenoj zaštiti građana

Ovih dana, jedan od mnogobrojnih donatora, Dragan Ivanović, (Građevinska radnja ''ATK Gradnja''), uz pomoć javnih preduzeća ''Komunalne usluge'' i ''Preduzeće za puteve'', finansira i izvodi radove na uređenju prilaza zgradi Doma zdravlja.

Dr Dragan Stamenković, koji će voditi ovu instituciju, kaže da je adaptacija prostorija i okoline zgrade apsolutni prioritet u ovom periodu i ističe dobru saradnju sa lokalnom samoupravom koja je izdvojila 1.300.000 dinara za radove na investicionom održavanju i prenameni prostorija Doma zdravlja.

Predsednik opštine, Nenad Stanković, inače predsednik OO SNS u Aleksincu, obećao je značajnu podršku zarad poboljšanja kvaliteta usluga koje se pružaju građanima ove opštine.

''Naprednjaci brinu o svojim sugrađanima, a pogotovo će to činiti u važnim oblastima kao što je zdravstvena zaštita. Učinićemo sve što je u našoj mogućnosti da se podigne kvalitet primarne zaštite a želimo da lekari Doma zdravlja imaju što manje posla. Zdrava populacija i bolji život građana cilj je kome svi težimo'' – istakao je Stanković.

Komentara: 6


# predsednik opštine Dragan Stamenković Komunalne usluge JP Nenad Stanković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Igor 04.10.2013.
  Zdravstvenu ustanovu ne cine zidovi i trotoari vec ljudi koji rade, i medicinska oprema. Zgrada je posle bombradovanja sredjena da zadovoljava neophodne uslove za rad i pruzanje medicinskih usluga primarne zdravstvene zastite. Nije zdravstvo problem SNS ili bilo koje stranke, i nije interes samo jedne stranke da resava taj problem, to je opsti drustveni problem u cijem resavanju nema jednostavnih poteza. Pre nego sto dodje sa novinarima da se slika pored novog trotoara savetujem predsednika opstine koji voli da se predstavlja kao predsednik stranke, da procita ili pita koliko dispanzera treba da radi u domu zdravlja, koliko rendgen aparata radi, koliko mamografa, ultrazvuka, koliko ekipa hitne pomoci pokriva opstinu 24h, koliko lekara nema ugovor za stalno i time gubi dragoceno vreme za dobijanje specijalizacije. Zdravstvo je vruc krompir, ne jedite ga halapljivo.

 • (+0) (-0)

  Miroslav 04.10.2013.
  Naprednjaci dobrotvori?Bravo,samo pre toga objasnite kako isti dobrotvor dobija poslove i pod kojim uslovima. Nadam se da je to samo još jedna od stvari koju ćete objasniti nadležnima. A ti gosn Mutavi, uprpao si ga od smene pa si počeo da mažeš oči svima. Ne ide to tako, još koji dan ti je ostao. I verujem da će se većina složiti sa mnom - prestani ti da brineš za naše zdravlje, ajde "idi si" u klupu, mada nisi ni za to.

 • (+0) (-0)

  Biljana 04.10.2013.
  Opštinari brinu o zdravlju sugrađana primer je dečje odeljenje naše bolnice gde nema grejanja.

 • (+0) (-0)

  Pera 05.10.2013.
  Pa sam tako sinoc pozvao dragu nam hitnu pomoc dok mi je deda povracao krv zbog prslog cira, a oni meni rekose za jedno sat i po vremena ce biti slobodan sanitet... Morao sam iz Nisa da dodjem da ga ja vodim u dom zdravlja...

 • (+0) (-0)

  Igor 05.10.2013.
  Postovani Pero, tvoj komentar je odlicna ilustracija problema o kome sam pisao, jedna ekipa sa jednim vozilom pokriva citavu opstinu Aleksinac koja spada u najrazudjenije u Srbiji. To je problem koji treba resavati, potrebno je da postoji jos jedna ekipa, to je problem za predsednika opstine a ne trotoari.

 • (+0) (-0)

  Ilke 11.10.2013.
  Pa jel naprednjaci dali pare iz dzepa pa se pozivaju da ga oni prave.Pa dali su gradjani opstine Aleksinac,naravno.Lep trotoar ali usluga nikakva.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}