Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

A Slobu zaboravili...

rss

26.08.2014. Pokret Socijalista

Nekadašnji pioniri SPS-a u liku Ivice Dačića, Branka Ružića, Slavice Đukić-Dejanović, Žarka Obradovića i Dijane Vukomanović, odnosno sadašnje najviše rukovodstvo ove partije, se, eto danas, čak i ne seća 20.8. datuma rođenja osnivača i prvog predsednika SPS-a.

A Slobu zaboravili...

To što se ne sećaju namerno ili ne namerno možda i nije najbitnije, ali se postavlja ozbiljno pitanje šta su oni sve i koga u međuvremenu morali da zaborave, da bi pošto-poto učestvovali u vlasti sa raznim strankama različitih političkih programa. 

Oni su zaboravljajući osnivače SPS-a zaboravili i Program SPS-a čiji je autor bio pokojni Mihajlo Marković. Njihov osnovni motiv biti na vlasti po svaku cenu u osnovi znači udaljavanje od svih članova partije koji su prihvatili Program SPS-a i zbog toga su i bili njegovi članovi. Podsećamo da se radilo o članstvu koje je u jednom trenutku brojalo oko milion članova. 

Zaboravljajući, oni su se odrekli članova koji su aktivno učestvovali u političkom životu SPS-a u periodu od 1990-2000 god. 

Oni koji zaboravljaju svoju prošlost, teško mogu da pronađu sebe u sadašnjosti, a i budućnost im može biti krajnje neizvesna i problematična. 

O vremenima kada je Slobodan Milošević bio predsednik SPS-a, Srbije i SRJ konačni sud daće vreme, ali ostaje pitanje da li zaboravljanjem, sadašnji vrh SPS-a može da obezbedi svoj opstanak na političkoj sceni Srbije. 

Za razliku od onih koji zaboravljaju za rad sitnih političkih interesa i vlasti po svaku cenu, Pokret Socijalista poštuje i uvažava sve ono što je Slobodan Milošević kao predsednik države učinio na očuvanju nezavisnosti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i srpskog naroda. 

DO POBEDE!

IO PS ALEKSINAC 


# Pokret Socijalista Slobodan Milošević
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima