Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački SNS podneo žalbu Upravnom sudu

rss

07.06.2012. Južna Srbija Info

Sumnja u regularnost skupštinskog zasedanja u Aleksincu, sa polja sfere medija prenesena je u institucije sistema

Aleksinački SNS podneo žalbu Upravnom sudu

Aleksinački SNS je podneo žalbu Upravnom sudu sa namerom da se dokaze da je skupštinsko zasedanje u Aleksincu bilo nelegalno iz više razloga. Po rečima zastupnika SNS-a, žalba se odnosi na neregularno sazvanu sednicu.

Nakon završetka konstitutivne sednice, predsednik SO Aleksinac Milan Veljković je usmeno zakazao narednu sednicu, a da pre toga skupštinske službe nisu uredno dostavile pozive svim odbornicima. Naprednjaci smatraju da skupštinska govornica nije postupak na osnovu koga se zakazaju skupštinsk zasedanja, već da se to mora uraditi po proceduri koju zakon nalaže.

-Mnogi od naših odbornika nisu bili obavešteni, da će posle završetka prve sednice, biti sazvana druga u roku od 30 minuta. Nismo dobili pismene pozive niti nas je iko obavestio na bilo koji način- navodi Milan Stamenić, jedan od odbornika SO Aleksinac.

Druga nepravilnost vezana je za pojedine odbornike koji su ujedno i radnici opštinske uprave. Statut nalaže da su te dve stvari nespojive. U okviru druge skupštinske sednice, ti odbornici koji su ujedno i radnici opštinske uprave su učestvovali u radu, izglasavali odluke, a da pre toga nisu dostavili izjavu da li su zadržali odbornički mandat ili su zadržali radno mesto u opštinskoj upravi u Aleksincu.

Upravni sud je u obavezi da po prijemu žalbe, odgovori u toku od 72 sata, tako da je još uvek neizvesno da li će izglasavanje funkcionera lokalne vlasti u Aleksincu biti potvrđeno, ili će se zakazati ponovno zasedanje konstitutivne sednice.


# Milan Veljković SO Aleksinac Upravni sud
@ 


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}