Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Po hitnom postupku odbačen amandman o besplatnom prevozu

rss

25.03.2013.

Neposredno pred današnje zasedanje aleksinačke Skupštine, Opštinsko Veće opštine Aleksinac održalo je rano jutros sednicu na kojoj je razmatran Amandman na predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2013. god., podnet od strane Odborničke grupe DSS.

Po hitnom postupku odbačen amandman o besplatnom prevozu

Pomenuti amandman odnosio se na otvaranje Narodne kuhinje u Aleksincu, za čije bi potrebe iz budžeta bilo izdvojeno 19.496.608,00 dinara, kao i na subvencionisanje besplatnog javnog prevoza za stara lica, penzionere, trudnice i osobe sa invaliditetom u iznosu od 15.000.000,00 dinara.

Članovi Opštinskog Veća opštine Aleksinac nisu prihvatili podneti amandman uz obrazloženje da će najveći deo sredstava rebalansom budžeta ove godine biti usmeren na obrazovanje. Što se besplatnog javnog prevoza za određene kategorije lica tiče, do sada je bilo pregovora sa prevoznikom "Niš-ekspres", međutim neuspešnih, zbog previsoke cene koju je ovaj prevoznik ponudio. Veće je ostalo pri tome da se nastavi sa traženjem modaliteta o obezbeđivanju besplatnog javnog prevoza za pomenute kategorije.

Sednica Skupštine opštine Aleksinac počinje danas u 10 časova.


# narodna kuhinja prevoz opštinsko veće
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima