Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće usvojilo izveštaje o radu JP

rss

18.03.2013.

U petak, 15. marta, održana je 16. po redu sednica Opštinskog Veća.

Na dnevnom redu našlo se 26 tačaka, uglavnom vezanih za budžet i rad javnih preduzeća.

Opštinsko veće usvojilo izveštaje o radu JP
Opštinski većnici su najpre usvojili rebalans budžeta opštine Aleksinac za 2013. godinu, kao i odluku o angažovanju revizora za završni račun za 2012. godinu. Inače, razlog rebelansa opštinskog budžeta je uvećanje ukupnih prihoda i primanja budžeta za 60.054.832,00 dinara. U okviru tekućih prihoda najznačajnije uvećanje odnosi se na prihode od poreza na kapitalne investicije koji je uvećan za 22.000.000,00 dinara. Ovaj oblik prihoda uvećan je prometom privrednog društva "Alpos" d.o.o. u stečaju. Što se tiče rashoda opštinskog budžeta, najznačajnije uvećanje izvršeno je u okviru osnovnog i srednjeg obrazovanja, pre svega zbog uvećanih potreba vezano za finansiranje investicionih radova na školskim objektima.

Osim pomenutog, članovi Veća su u nastavku sednice usvojili i Izveštaj o radu opštinske uprave opštine Aleksinac za 2012. godinu, izveštaje o poslovanju i finansijske izveštaje za prethodnu godinu svih javnih preduzeća i ustanova, kao i nove Nacrte osnivačkih akata javnih preduzeća na osnovu Zakona o javnim preduzećima.

Većina tačaka sa dnevnog reda Opštinskog Veća naći će se pred aleksinačkim odbornicima 25. marta, za kada je zakazana 13. sednica Skupštine.

Komentara: 0


# Alpos kapitalne investicije
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}