Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće: Povećanje plata u PU Lane

rss

22.01.2016. Opština Aleksinac

Danas je u sali SO Aleksinac održana 78. sednica Opštinskog veća, a uz dopunu, na dnevnom redu našla se 21 tačka.

Opštinsko veće: Povećanje plata u PU Lane

Većnici su najpre dali saglasnost na nacrte rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije za teritoriji opštine Aleksinac za 2015. godinu i Plana rada Štaba za 2016. g.

Na današnjem zasedanju, Opštinsko veće usvojilo je Predlog rešenja o davanju saglasnosti za povećanje plate Predškolskoj ustanovi „Lane“ Aleksinac, na osnovu Zaključka Vlade RS, kojim se jedinicama lokalne samouprave preporučuje da zaposlenima u predškolskim ustanovama u 2016. godini povećaju plate za 4%. Mogućnost uvećanja plata predškolskim ustanovama obuhvaćena je izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu.

Većnici su danas, između ostalog, dali saglasnost na odluku Nadzornog odbora o usvajanju cenovnika radova na redovnom održavanju saobraćajnica i javnih površina JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost opštine Aleksinac za 2016. godinu, na Predlog Programa korišćenja sredstava za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac za 2016., kao i na Predlog rešenja o davanju stanova u javnoj svojini opštine Aleksinac u zakup, bez naknade.

Na kraju sednice, potvrđeno je Rešenje o učešću, sufinansiranju i implementaciji Projekta „Digitalizacija kulturno istorijskog nasleđa Sofijskog regiona i opštine Aleksinac“.


# saobraćaj opštinsko veće Lane PU plate Preduzeće za puteve JP
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima