Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće odobrilo nove cenovnike

rss

28.08.2011. Izvor: Opština Aleksinac

Na sednici Opštinskog veća, održanoj u sredu, 24. avgusta, usvojena je odluka o rebalansu opštinskog budžeta: najznačajniji prihod ostvaren je od poreza na zarade, a najveći deo sredstava biće usmeren Direkciji.

Pored ostalog, Veće je dalo saglasnost i na odluku UO "Komunalnih usluga" o povećanju cena iznošenja smeća za tri posto u naseljima: Žitkovac, Moravac, Kraljevo, Subotinac i Bovan. Ova odluka stupa na snagu 1. septembra. Inače, sa dnevnog reda skinuta je tačka o povećanju cena vode i kanalizacije.

Na istoj sednici usvojena je i odluka o utvrđivanju ekonomski najniže cene auto taksi prevoza na teritoriji aleksinačke opštine. Prema ovoj odluci, start bi iznosio 30 dinara, a kilometar vožnje 45 za tarifu jedan, za tarifu dva i tarifu tri plaćalo bi se 50 dinara.

Tarifa jedan primenjivala bi se radnim danima u vremenu od 6 do 22 časa, tarifa dva od 22 do 6 časova, u dane državnih praznika i nedeljom, dok bi se tarifa tri primenjivala kada je odredište van teritorije opštine.

Odluka o taksi prevozu stupila bi na snagu objavljivanjem u službenom glasniku, ako je, prethodno, izglasa Opštinska skupština.


# Žitkovac opštinsko veće Subotinac taksi prevoz
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima