Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održane sednice opštinskih vlasti

rss

25.04.2015. izvor: Opština Aleksinac

Održane su 62. sednica Opštinskog veća i 30 sednica Skupštine opštine Aleksinac.
Na temi se našlo poslovanje JKP "Komunalne usluge", kao i usklađivanje opštinskih akata sa promenama zakona

Foto: Opština Aleksinac

Održana sednica Veća

Na 62. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac, održanoj juče, usvojene su izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave, data je saglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Centra za kulturu i umetnost i usvojene su izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac za 2015. godinu.

Opštinsko veće opštine Aleksinac

Izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave uslovljene su potrebom za usklađivanjem sa Zakonom o zaštiti od požara i Zakonom o vanrednim situacijama, a ograničene i dalje važećom uredbom vlade Srbije o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Kao rezultat toga, uvedena su nova dva i ukinuta dva postojeća radna mesta. Opštinska uprava će ubuduće imati radna mesta Odgovornog lica za zaštitu od požara i Registratora registra objedinjenih procedura i poslova vanrednih situacija.

Novom sistematizacijom radnih mesta u Centru za kulturu i umetnost opštine Aleksinac predviđeno je da ova ustanova ima 23 radnika. Nova sistematizacija u skladu je sa Zakonom o kulturi, Statutom ove ustanove, kao i sa Uredbom o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama i, prema rečima direktora Borislava Jovanovića, predstavlja „polaznu osnovu za jasnije i preglednije poslovanje Centra za kulturu i umetnost“.

Izmenom Programa poslovanja JKP-a „Komunalne usluge“ Aleksinac za 2015. godinu u delu investicionih ulaganja, 8 miliona dinara prvobitno namenjenih za nabavku specijalnog vozila za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, popularnog „pauka“, preusmereno je za nabavku kamiona smećara.

 

Održana sednica Skupštine

Na jubilarnoj 30. sednici Skupštine opštine Aleksinac, između ostalog, usvojena je odluka o promeni Statuta opštine Aleksinac, odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Opštine, kao i odluka o usvajanju Operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda za 2015. godinu.

Skupština opštine Aleksinac

Odlukom o promeni Statuta opštine Aleksinac izvršeno je njegovo usklađivanje sa Zakonom o odbrani, koji propisuje da su jedinice lokalne samouprave, u okviru svog delokruga, odgovorne za stanje priprema za odbranu, kao i za stanje priprema privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika preko kojih građani neposredno zadovoljavaju svoje potrebe, kao i za realizaciju zadataka iz Plana odbrane Republike Srbije.

Na osnovu podnetog zahteva opštine Aleksinac, Državna revizorska institucija dala je saglasnost za angažovanje lica koje ispunjava uslove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja, u cilju obavljanja eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Aleksinac za 2014. godinu. Nakon ove odluke Skupštine, uslediće sprovođenje postupka po Zakonu o javnim nabavkama za izbor lica koje će obaviti reviziju.

 


# skupština Centar za kulturu i umetnost opštinsko veće Komunalne usluge JP statut Borislav Jovanović DRI sistematizacija opštinska uprava Komunalne usluge JP
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima