Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održane sednice opštinskih vlasti

rss

25.04.2015. izvor: Opština Aleksinac

Održane su 62. sednica Opštinskog veća i 30 sednica Skupštine opštine Aleksinac.
Na temi se našlo poslovanje JKP "Komunalne usluge", kao i usklađivanje opštinskih akata sa promenama zakona

Foto: Opština Aleksinac

Održana sednica Veća

Na 62. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac, održanoj juče, usvojene su izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave, data je saglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Centra za kulturu i umetnost i usvojene su izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac za 2015. godinu.

Opštinsko veće opštine Aleksinac

Izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave uslovljene su potrebom za usklađivanjem sa Zakonom o zaštiti od požara i Zakonom o vanrednim situacijama, a ograničene i dalje važećom uredbom vlade Srbije o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Kao rezultat toga, uvedena su nova dva i ukinuta dva postojeća radna mesta. Opštinska uprava će ubuduće imati radna mesta Odgovornog lica za zaštitu od požara i Registratora registra objedinjenih procedura i poslova vanrednih situacija.

Novom sistematizacijom radnih mesta u Centru za kulturu i umetnost opštine Aleksinac predviđeno je da ova ustanova ima 23 radnika. Nova sistematizacija u skladu je sa Zakonom o kulturi, Statutom ove ustanove, kao i sa Uredbom o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama i, prema rečima direktora Borislava Jovanovića, predstavlja „polaznu osnovu za jasnije i preglednije poslovanje Centra za kulturu i umetnost“.

Izmenom Programa poslovanja JKP-a „Komunalne usluge“ Aleksinac za 2015. godinu u delu investicionih ulaganja, 8 miliona dinara prvobitno namenjenih za nabavku specijalnog vozila za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, popularnog „pauka“, preusmereno je za nabavku kamiona smećara.

 

Održana sednica Skupštine

Na jubilarnoj 30. sednici Skupštine opštine Aleksinac, između ostalog, usvojena je odluka o promeni Statuta opštine Aleksinac, odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Opštine, kao i odluka o usvajanju Operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda za 2015. godinu.

Skupština opštine Aleksinac

Odlukom o promeni Statuta opštine Aleksinac izvršeno je njegovo usklađivanje sa Zakonom o odbrani, koji propisuje da su jedinice lokalne samouprave, u okviru svog delokruga, odgovorne za stanje priprema za odbranu, kao i za stanje priprema privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika preko kojih građani neposredno zadovoljavaju svoje potrebe, kao i za realizaciju zadataka iz Plana odbrane Republike Srbije.

Na osnovu podnetog zahteva opštine Aleksinac, Državna revizorska institucija dala je saglasnost za angažovanje lica koje ispunjava uslove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja, u cilju obavljanja eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Aleksinac za 2014. godinu. Nakon ove odluke Skupštine, uslediće sprovođenje postupka po Zakonu o javnim nabavkama za izbor lica koje će obaviti reviziju.

 

Komentara: 10


# skupština Centar za kulturu i umetnost opštinsko veće Komunalne usluge JP statut Borislav Jovanović DRI sistematizacija opštinska uprava Komunalne usluge JP
@cekulaleksinac @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+16) (-1)

  odbornik 25.04.2015.
  najveća rasprava i najviše replika bilo u vezi neprenošenja sednica na altu a prenose zabranjuje predsednik opštine i urednica. predsednik ne reče ni reeč zašto je privatizovao opštinsku televiziju. najveća dikusija bila je i u vezi presude suda da je sadašnji poslanik sns radičević Dalibor bio nezakonito izabran za direktora alt tv i da ceo postupak izbora treba da se ponovi. nema ništa od toga pošto če alt da se ugasi za dva meseca. Bruka šta sve radi sns! To ne piše na opštinskom sajtu od koga ste preuzeli tekst, a ovom prilkom čak i alt moram da pohvalim jer je u prilogu sve ovo prepričano.

 • (+3) (-9)

  Perkan 25.04.2015.
  Odborniče, a da li je ta tačka bila na dnevnom redu, ili koristite govornicu za sve i svašta.

  Podnesite zahtev za razmatranje, pa se onda bunite...

 • (+4) (-0)

  Čujte Srbi....ne menjajte ništa... 26.04.2015.
  Dragi moji, šta god pričali i cenzurisani mediji objavljivali,za par meseci,kad lokalni izbori budu raspisani i organizovani,kad silni pozapošljavani i svi oni kojima je drago zbog smanjenja plata i penzija,svi oni koji se raduju zbog Beograda na vodi i što če da se otvore uljni škriljci i otkupi kasarna da kerovi imaju azil,budu glasali za vladajuče stranke,za ekipu koja vodi Srbiju u EU i NATO, tada če da Srbiji krene još bolje. Onda kad ostanu bez posla na Alt-u,Betonjerci,i ostalim firmama koje još kako tako životare,onda če da se sete da su obmanuti,do tad,čutimo svi....a kad ne bude više bilo nikome sem njima dobro,onda če izabrana lica i njijove ekipe da nas sa drškama od metle tuku po glavi..aha...i to če biti kulminacija ove tragikomendije,to če biti epilog .A onda če doči šlemovi,da nam i zvanično uvedu protektorat.E tada če svetina da se doseti da su prevareni pa če da bude belaj.Do tada,igračemo se demokracije i simuliračemo normalnu državu u dnevniku u pola 20h.I glumičemo dok nekom ne pukne film i organizuje Bader Meinhoff....a onda...zna se..crne hronike i harmonike....

 • (+4) (-1)

  ??? 26.04.2015.
  A ko odredjuje tacke dnevnog reda?
  Ja sigurno ne.

 • (+7) (-0)

  Odbornik 26.04.2015.
  ZA PERKANA - Podneli smo zahtev za dopunu dnevnog reda, da se uvrsti tačka o prenošenju sednica, nisi gledao izveštaj na altu, inače bi znao. Al je tvoj preddsednik i tvoj sns odbio naš zahtev da se dnevni red dopuni ovom tačkom. Znači treba poreski obveznici da gledaju na opštinskoj televiziji samo njega pošto njegova urednica zabranila prenos skupštine i gostovanje opozicije, a ako se sećaš bilo je političkih emisija pa ste ih vi ukinuli

 • (+3) (-3)

  Perkan 26.04.2015.
  Ne može čovek ništa da sugeriše, a da ga ne okarakterišu kao člana stranke.
  Nemam nikakve veze sa SNS, ali mi smeta što se govornica zloupotrebljava.
  To što nisu hteli da uvrste u dnevni red, to pošaljite novinarima, neka se oni bave.
  A ako je učinjen neki prekršaj, onda prijavite nadležnim organima.
  Neka svako radi svoj posao...

 • (+2) (-1)

  odbornik 26.04.2015.
  ZA PERKANA - Perkane, moje veliko izvinjenje tebi.

 • (+2) (-2)

  Perkan bot 27.04.2015.
  Sns bot.Posto si pametan kandiduj se za odbornika u neko sokace!

 • (+1) (-0)

  Perkan 27.04.2015.
  A zašto čovek ne sme da razmišlja svojom glavom? Da sam hteo da se bavim politikom to bih radio. Ovako, bežim od politike, ali me ona proganja.

 • (+3) (-2)

  gaga 28.04.2015.
  Perkane, vrati se u cigan malu


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}