Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica Skupštine

rss

28.05.2014. Opština Aleksinac

Juče je u zgradi Opštinske uprave održana 23. sednica Skupštine opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Grujica Veljković, predsednik Skupštine, a na dnevnom redu našle su se 33 tačke.

Održana sednica Skupštine

Na početku sednice, Skupština je usvojila predloge odluka o prestanku mandata odbornicima Milanu Veljkoviću i Vukici Petrović. Milan Veljković je kao razlog svoje ostavke naveo profesionalne motive i zahvalio se svima na saradnji i razumevanju. Vukica Petrović je svoju ostavku obrazložila ličnim razlozima, i istakla kako smatra da tokom svog odborničkog mandata nije uspela dovoljno da učini za kraj u kome živi.

Najveći broj tačaka dnevnog reda odnosio se na imenovanja školskih odbora osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Aleksinac. Na sednici su usvojeni i predlozi rešenja o razrešenju direktora JNIRTVP „Reč radnika“ i imenovanju vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća. Dosadašnji direktor i narodni poslanik u novom sazivu Skupštine Republike Srbije, Dalibor Radičević, podneo je ostavku na ovu funkciju, a za vršioca dužnosti direktora izabrana je Aleksandra Simić, glavni i odgovorni urednik ALT televizije.

Osim toga, na sednici su usvojeni i: Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, Lokalni akcioni plan za unapređenje rodne ravnopravnosti, planovi detaljne regulacije za naselja Vakup i Bovan, kao i predlog Rešenja o dodeli javnih priznanja opštine Aleksinac za 2014. godinu.

Komentara: 1


# Aleksandra Simić opština skupština Milan Veljković Dalibor Radičević Vakup Vukica Petrović Reč radnika
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Objavite spisak nagradjenih 29.05.2014.
    Ko je dobio nagrade opstine?


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}