Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac, razmotren Izveštaj zaštitnika prava pacijenata za 2016. godinu

rss

07.02.2017.

Juče je u zgradi Opštinske uprave održana druga sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac.
Sednicom je predsedavao dr Zoran Aleksić, a na dnevnom redu našlo se 7 tačaka.

Foto: Opština Aleksinac

Nakon usvajanja zapisnika sa prve sednica održane 07.12.2016. godine, usvojeni su Izveštaji o radu Saveta za zdravlje za 2015. i 2016. godinu.

Članovi Saveta jednoglasno su usvojili i Izveštaj o radu Savetnika za zaštitu prava pacijenata za 2016. godinu. Prema pomenutom izveštaju, u 2016. godini Savetniku za zaštitu prava pacijenata dostavljeno je ukupno 18 prigovora pacijenata u pisanoj formi. Svih 18 prijava je rešeno u zakonom predviđenom roku. Po mišljenju zaštitnika prava pacijenata Dragana Mihajlovića 10 prigovora je bilo osnovano. Primedbe su se odnosile na proceduru zakazivanja, kao i na neljubaznost radnika u zdravstvenim ustanovama.

Usvojen je izveštaj o radu Komisije za ocenu ispunjenosti uslova za finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju u opštini Aleksinac za 2016. godinu. Konstantovano je da je ova finansijska pomoć veoma korisna za građane opštine.

Usvojen je i Zaključak Opštinskog veća o potrebi ispitivanja problema grejanja i obezbeđivanja adekvatnih uslova pacijentima u čekaonicama u svim seoskim ambulantama, posebno u Žitkovcu.

Prijem građana

Predsednik Saveta za zdravlje opštine Aleksinac, dr Zoran Aleksić, vršiće prijem stranaka svakog četvrtka u periodu od 10 do 13 časova u kancelariji broj 36, zgrada Opštinske uprave opštine Aleksinac, ulica Knjaza Miloša 169.

Svoje primedbe i predloge za poboljšanje zdravstvene zaštite u opštini Aleksinac, građani mogu izneti lično u zgradi OU ili na broj telefona 061/ 11 466 29


# Zoran Aleksić Dragan Mihajlović Savet za zdravlje Dragana Mihajlović Zaštitnik prava pacijenata
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima