Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica Saveta za bezbednost saobraćaja

rss

21.08.2014. Opština Aleksinac

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Aleksinac danas je u zgradi Opštinske uprave održao jubilarnu 20. sednicu. Sednicom je predsedavao Budimir Marković, predsednik Saveta, a na dnevnom redu našlo se 6 tačaka.

Održana sednica Saveta za bezbednost saobraćaja

Jedna od tačaka odnosila se na održavanje Velikogospojinskog vašara u četvrtak, 28. avgusta. Tim povodom, obaveštavaju se građani opštine Aleksinac da će ulica Vojske Jugoslavije, od raskrsnice sa ulicom Dušana Trivunca do raskrsnice sa Ustaničkom ulicom, biti zatvorena za kolski saobraćaj u periodu od srede 27. avgusta u 12 časova, do četvrtka 28. avgusta u 22 sata.

Osim toga, na sednici je najavljeno i održavanje akcije pod nazivom „Kad pijem ne vozim“, sa ciljem podizanja svesti o odgovornom ponašanju u vožnji i rizicima kombinovanja alkoholnih pića i vožnje. Prva od planiranih aktivnosti u okviru ove akcije zakazana je za sredu, 27. avgust u 10 sati, ispred Turističko-informativnog centra u glavnoj ulici, kada će prolaznici biti u prilici da isprobaju tzv. „pijane naočare“ i dobiju informativni materijal o ovoj temi.

„Pijane naočare“ predstavljaju specijalno dizajnirane naočare koje, kada se stave, smanjuju preciznost pokreta i kontrolu motoričkih sposobnosti, čime simuliraju stanje pod dejstvom alkohola.

Planirano je da ova akcija bude nastavljena krajem septembra posetama srednjim školama.


# opština Budimir Marković saobraćaj bezbednost vašar savet Dušana Trivunca
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima