Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 61. sednica Opštinskog veća

rss

03.10.2018.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 61. sednica Opštinskog veća. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine, a na dnevnom redu našlo se 35 tačaka.

Održana 61. sednica Opštinskog veća

Najpre je usvojen Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i pravobranilaštvu opštine Aleksinac, zatim je usvojen Izveštaj o ostvarenim prihodima i rashodima budžeta opštine za period 01.01.2018. - 30.06.2018.

Većnici opštine Aleksinac utvrdili su i Nacrt Odluke o pristupanju promeni Statuta opštine Aleksinac.

Utvrđen je i Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Opštinske organizacije za turizam i sport. Naima, Organizacija za turizam i sport menja ime u „Sportsko – rekreativni centar Aleksinac – SRCA“, jer prema dopisu Ministarstva finansija Republike Srbije navodi se da su različitim propisima uređene oblasti turizma i sporta, kao i koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih.

Aleksinački većnici usvojili su i Izveštaj o radu PU „Lane“ za 2017/2018 godinu, i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na godišnji plan iste ustanove za 2018/2019 godinu.

Usvojen je i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za kapitalne investicije

Zatim je usvojen i Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove. Dr Srboljuba Milojkovića, zbog podnošenja ostavke, zameniće dr Tatjana Bogdanović, doktor opšte medicine Hitne pomoći.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na vansudska poravnanja sa građanima opštine usled ujeda pasa lutalica.


# predsednik opštine OTIS budžet opštinsko veće Lane PU Nenad Stanković statut kapitalne investicije Tatjana Bogdanović Srboljub Milojković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima