Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vodosnabdevanje u opštini stabilno

rss

18.06.2015.

Danas je u sali SO Aleksinac održana 47. sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, na čijem su se dnevnom redu našle četiri tačke.

Vodosnabdevanje u opštini stabilno

Najpre je bilo reči o trenutnom stanju u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i spremnosti Opštine Aleksinac u slučaju poremećaja vodosnabdevanja, kao i o utvrđivanju zadataka i prioriteta za predstojeću letnju sezonu 2015. godine, a sve u cilju blagovremenog preduzimanja odgovarajućih preventivnih i operativnih mera.

Naime, prema najavama Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Sektora za vanredne situacije, moguće visoke temperature na teritoriji naše zemlje, u julu i avgustu ove godine, mogu usloviti povećanu potrošnju vode, kao i poremećaj u vodosnabdevanju naseljenih mesta, gde se kao posledica može javiti nedostatak vode za piće. Međutim, prema rečima direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, Dragiše Simića, situacija sa vodosnabdevanjem u našoj opštini je stabilna. U slučaju veće havarije, izražena je spremnost alternativnih izvora vodosnabdevanja. Kvalitet vode za piće je na zavidnom nivou, što pokazuju i poslednje dve analize Higijenskog zavoda.

Na današnjoj sednici opštinskog Štaba razmatran je i izveštaj Komisije za procenu štete nastale od grada i olujnog nevremena na teritoriji opštine Aleksinac 14. maja 2015. godine. Prema proceni stručne Komisije, procenat oštećenja kreće se od 20 do 100 %, a iznosi 17.814.000,00 dinara.

Štab je na današnjoj sednici, između ostalog, usvojio i Odluku o dodeli pomoći domaćinstvima koja su pretrpela štetu na građevinskim objektima prilikom jakog nevremena od 24. do 27. juna 2014. godine. Jedno domaćinstvo koje je pretrpelo veću štetu dobiće pomoć u iznosu od 60.000 dinara, 31 domaćinstvo sa pretrpljenom srednjom štetom dobiće po 15.000 dinara, dok će 55 domaćinstava sa pretrpljenom manjom štetom dobiti po 5.000 dinara.


# nevreme Vodovod i kanalizacija JP štab za vanredne situacije Dragiša Simić vodosnabdevanje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima