Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 37. sednica Opštinskog veća

rss

18.11.2011. Izvor: sajt Opštine Aleksinac

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća, održanoj u sredu, 16. novembra, usvojeno je svih 40 tačaka, koliko se i našlo na dnevnom redu.

Održana 37. sednica Opštinskog veća

Pored izveštaja o poslovanju JP "Vodovod i kanalizacija", JKP "Komunalne usluge", JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost i PU "Lane" za period od januara do septembra ove godine, aleksinački većnici su usvojili i nacrt plana zimskog održavanja opštinskih puteva, ulica i javnih površina u Aleksincu, za period od 15. novembra 2011. godine, do 31. marta 2012. godine.

Drugi deo 37. sednice Opštinskog veća odnosio se na razmatranje i usvajanje nacrta plana investicija za II fazu u JKP "Vodovod i kanalizacija" Aleksinac. Reč je o programu vodosnabdevanja za opštine srednje veličine koji finansira Vlada Republike Nemačke preko KfW banke. U skladu sa tim usvojen je i nacrt plana usaglašavanja cena po tarifnom modelu JKP "Vodovod i kanalizacija".

Članovi aleksinačkog Opštinskog veća podržali su i nacrt Operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji naše opštine za vode II reda za 2011. godinu, sa pozitivnim mišljenjem Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" Beograd.

U nastavku 37. zasedanja članova Veća, razmatrani su i usvojeni predlozi Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Centru za socijalni rad, Centru za kulturu i umetnost, Zavičajnom muzeju i Biblioteci "Vuk Karadžić" Aleksinac.

Na samom kraju, Opštinsko veće opštine Aleksinac potvrdilo je zaključak o izdvajanju budžetskih sredstava u iznosu od 300.000 dinara za isplatu Privrednom sudu u Nišu na ime troškova stečajnog postupka nad dužnikom "Alpos", fabrika hladno oblikovanih profila i cevi d.o.o. Aleksinac, kao i 350.000 dinara na ime troškova stečajnog postupka nad dužnikom "Alpos alatnica", fabrika za proizvodnju alata, mašina i rezervnih delova d.o.o. Aleksinac.

Sednica Skupštine opštine Aleksinac, 32. po redu, zakazana je za sredu, 23. novembar.



# opštinsko veće Komunalne usluge JP Vuk Karadžić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima