Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 32. sednica SO

rss

25.11.2011. Izvor: sajt Opštine Aleksinac, Aleksinac.Net

U sredu, 23. novembra, održano je 32. zasedanje odbornika Skupštine opštine Aleksinac, a na dnevnom redu sednice našlo se i usvojeno je 27 tačaka.

Sednici Skupštine prethodila je 38. sednica opštinskog veća, sazvana po hitnom postupku.

Održana 32. sednica SO

Odbornici aleksinačke Skupštine najpre su razmatrali i usvojili izmene Ugovora o obavljanju komunalnih delatnosti u oblasti proizvodnje i distribucije vode za piće i prečišćavanja i odvođenja otpadnih i atmosferskih voda na području opštine Aleksinac, kao i predlog Plana prioritetnih investicija za 2. fazu u JP "Vodovod i kanalizacija". Kada je reč o JKP-u "Vodovod i kanalizacija", usvojen je i predlog Plana za usaglašavanje cena po tarifnom modelu za ovo preduzeće.

Na svom 32. zasedanju, odbornici SO Aleksinac razmatrali su i usvojili Izveštaj o radu Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Lane" u Aleksincu za tekuću godinu, kao i Godišnji plan ove ustanove za narednu godinu.

Na jučerašnjem dnevom redu sednice SO Alesinac našao se i predlog Plana zimskog održavanja opštinskih puteva, ulica i javnih površina u našoj opštini za period od 15. novembra 2011. godine do 31. marta 2012. god., kao i Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji opštine Aleksinac za vode 2. reda za 2011. god. sa mišljenjem Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" Beograd. Usvojena su oba plana.

Osim pomenutih tačaka, na dnevnom redu 32. zasedanja aleksinačke Skupštine našli su se i predlozi Odluke o socijalnoj zaštiti opštine Aleksinac, Odluke o određivanju privrednih društava i drugih pravnih lica od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i Odluke o potvrđivanju članstva opštine Aleksinac u Stalnoj konferenciji gradova i opština Srbije. Usvojeni su svi pomenuti predlozi odluka.

Odbornici Skupštine opštine Aleksinac su na jučerašnjoj sednici razmatrali i usvojili predloge Statuta Fonda za zbrinjavane porodica poginulih radnika na radu u delu preduzeća "Aleksinački rudnik mrkog uglja" Aleksinac, Statuta Biblioteke "Vuk Karadžić", ali i Statuta Centra za socijalni rad opštine Aleksinac.

Na samom kraju 32. sednice, odbornici su razrešili i imenovali po jednog ili dva člana školskog odbora sledećih škola: O.Š. "Vožd Karađorđe", Aleksinačke gimnazije, P.Š. "Šumatovac", O.Š. "Desanka Maksimović" - Katun, O.Š. "Aca Sinadinović" - Loćika, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i vaspitanje "Vladimir Đorđević" i O.Š. " Vuk Karadžić" - Žitkovac.


Održana i 38. sednica Opštinskog veća

Na dnevnom redu 38. zasedanja članova Opštinskog veća našlo se 4 tačaka, među kojima je i razmatranje izmena Ugovora o obavljanju komunalnih delatnosti u oblasti proizvodnje i distribucije vode za piće i prečišćavanja i odvođenja otpadnih i atmosferskih voda na području opštine Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za privredu i finansije.



# Aleksinac Aleksinački Rudnik opština Žitkovac škole Vladimir Đorđević SO Aleksinac Vuk Karadžić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima