Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 24. sednica Opštinskog veća

rss

21.06.2013. Opština

Članovi Opštinskog veća održali su, 20. juna, 24. sednicu, a na dnevnom redu našlo se šest tačaka.

Održana 24. sednica Opštinskog veća

Većnici su najpre dali saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja i finansijskog plana JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost opštine Aleksinac za 2013. godinu. Naime, prema rečima direktora JP za puteve, Dragoslava Nenadovića, zbog povećanja ugovorenih poslova u toku godine, neophodan je prijem 6 nekvalifikovanih radnika na određeno vreme.

Pred aleksinačkim Većnicima našla se i Odluka o sprovođenju popisa imovine opštine Aleksinac, koja je jednoglasno usvojena. Reč je o popisu nepokretnosti i upisa prava svojine opštine Aleksinac sa ciljem identifikacije i registracije iste. Za potrebe sprovođenja pomenutog popisa biće formirana Radna grupa, sa zadatkom da do 7. septembra 2014. godine pribavi pravnu i tehničku dokumentaciju, utvrdi vrednost imovine, formira i ažurira bazu podataka, kao i da sprovede sve zakonom predviđene aktivnosti u postupku upisa prava javne svojine.

Članovi Opštinskog veća, danas su, između ostalog, usvojili i Odluku o socijalnoj zaštiti opštine Aleksinac, kojom se utvrđuju prava na materijalna davanja i usluge, posebni oblici zaštite građana i porodica, kao i način i uslovi ostvarivanja tih prava.

Takođe, usvojena je i Odluka o donošenju i implementaciji Regionalnog plana upravljanja otpadom za Niški region, u skladu sa nacrtom Ugovora o međusobnim pravima i obavezama u implementaciji Regionalnog plana, koji će opština Aleksinac zaključiti sa gradom Nišem i opštinama Doljevac, Gadžin Han, Merošina, Svrljig, Sokobanja i Ražanj.

 


# Aleksinac opština Sokobanja Gadžin Han
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima