Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novac za sportske organizacije i udruženja građana samo putem javih poziva

rss

23.01.2014. Radio Aleksinac

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac doneta je Odluka o raspisivanju javnih poziva za dodelu sredstava iz budžeta radi sufinansiranja aktivnosti udruženja građana.

Novac za sportske organizacije i udruženja građana samo putem javih poziva

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac doneta je odluka o izradi Akcionog plana zapošljavanja. Kako je izneo predlagač, ove godine će opština konkurisati za sredstva kod nadležnog ministarstva u visini od tri miliona dinara, jer za razliku od prošle godine, ove godine smo ponovo u četvrtoj grupi razvijenosti opština i stekli smo to pravo. Na osnovu tog konkursa, za ovu godinu planirane su samo dve mere zapošljavanja i to stručna praksa i javni radovi.

Članovi opštinske vlade pored ostalog razmatrali su i predlog o kupovini prostorija nekadašnjeg „Angrokolonijala“, ali konačni sud o tome daće odbornici SO na narednom zasedanju. Ovom prilikom jednoglasno je prihvaćena i odluka o raspisivanju javnih poziva za dodelu sredstava iz budžeta radi sufinansiranja aktivnosti udruženja građana.

 Kako je za Radio Aleksinac objasnio predlagač, načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Dragan Jovanović, u našoj opštini se po prvi put dodeljuju sredstva na ovakav način, putem javnih poziva, čime će čitav proces, dodaje, biti transparentniji i objektivniji.

- Poznati su kriterijumi i načini kako će se vršiti raspodela sredstava što daje mogućnost da aktivnija i bolje organizovana udruženja, kao i udruženja koja rade neke značajne projekte i programe mogu računati na veći iznos sredstava. Udruženja će morati da naprave svoj plan i program rada i predlog za vremenski okvir raspodele sredstava, a u skladu sa njihovim potrebama sredstva će se sukcesivno prebacivati jer budžet nije spreman da odmah izvrši prenos svih sredstava. Što se tiče opredeljenih sredstava, ona su otprilike na nivou prethodne godine. Trudili smo se da ne bude nekog značajnijeg umanjenja, iako je ukupan budžet opštine smanjen u odnosu na prošlu godinu.

Za udruženja građana biće raspisana četiri zasebna javna poziva, i to za udruženja u kulturi, za kulturno-umetnička društva, za crkve i verske zajednice, dok će jedan javni poziv obuhvatati sva ostala udruženja. Javnim pozivom za sportske organizacije će pored sredstava za klubove koji se takmiče biti opredeljena i sredstva za školski sport i za sport koji je značajan za opštinu Aleksinac.

Pravilnici i za jedan i za drugi javni poziv su već usvojeni, a posle završetka javnih poziva, u opštinskim glasilima će biti objavljena lista udruženja i organizacija koje su dobile sredstva, kao i iznos koji je za svaku organizaciju i udruženje opredeljen.

 

Javni pozivi:

javne pozive možete preuzeti sa opštinskog sajta:
http://aleksinac.org/index.php/javni-pozivi

 


# budžet opština Slaviša Jovanović Saša sport zapošljavanje Angrokolonijal Radio Aleksinac udruženja građana Dragan Jovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima