Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neumorna ekipa aleksinačkih zdravstvenih radnika u borbi protiv "Korone"

rss

03.05.2020. Opština Aleksinac

U toku protekle nedelje, COVID ekipa Doma zdravlja Aleksinac vršila je testiranje radnika i štićenika GC „Jelenac“ i radnike RMU „Soko“.

Neumorna ekipa aleksinačkih zdravstvenih radnika u borbi protiv "Korone"

Testiranje se vrši na terenu i u Covid ambulanti u Žitkovcu.

Rad Doma zdravlja kao i izdvojene ordinacije za febrilna stanja (Covid 19 ambulante) i služba hitne medicinske pomoći odvija se neometeno i u kontinuitetu u zbrinjavanju pacijenata sa sumnjom na Covid 19.

Dom zdravlja Aleksinac i Opšta bolnica Aleksinac, nastavljaju sa kontinuiranim radom na održavanju mera predostrožnosti u cilju prevencija širenja virusa COVID 19, kao i sprovođenju svih instrukcija Ministarstva zdravlja i Instituta Batut i IZZJZ Niš, primenjuju se mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa epidemiološkom situacijom.

 

Obezbeđena dezinfekcija za mesne zajednice

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, obezbeđuje ličnu zaštitnu opremu, sredstva za dezinfekciju i gorivo, svim mesnim zajednicama koje uzmu učešće u dezinfekciji svojih naselja.


# Dom zdravlja Žitkovac štab za vanredne situacije rudari Jelenac gerontološki centar Opšta bolnica koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima