Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nastavak priče o parkingu u dvorištu gimnazije

rss

15.05.2014. D. Ostojić

Nastavak priče o parkingu u dvorištu gimnazije

U želji da istražimo priču oko zatvaranja igrališta u dvorištu gimnazije, i diskretnog pretvaranja tog sportskog terena u parking, gde se dnevno više od desetak auta parkira, poslali smo zvaničan dopis rukovodstvu gimnazije, na šta smo dobili odgovor jako brzo, na čemu zahvaljujemo i želimo da pohvalimo ekspeditivnost nadležnih. Evo šta smo pitali, a šta smo dobili kao odgovor.

Poštovani,

Najljubaznije vas molim za odgovor na nekoliko pitanja, vezanih za temu kojom se bavimo na sajtu aleksinac.net

 

Pitanja su:

1. Da li je dvorište aleksinačke gimnazije dobilo status parking prostora, znajući da se u prepodnevnim satima tamo parkira dnevno i do 20 vozila?

2. Nekada se dvorište gimnazije zaključavalo, o čemu svedoči i kapija na prostoru između internata i suda za prekršaje, danas je ta kapija otvorena čime je omogućen ulazak vozila na teren za male sportove. Da li je rukovodstvo gimnazije saglasno da se od sportskog terena napravi parking, i da li ste doneli ikakvu zvaničnu odluku na tu temu?

3. Znajući da se dvorište koristi za smeštaj policijskih marica, iz kojih svakodnevno izlaze osobe iz kriminalnog miljea, koji dolaze na suđenje ili saslušanje, da li smatrate da je normalan prizor da deca svakodnevno gledaju izlazak osuđenika sa lisicama uz zatvorske stražare?

 

Odgovore koje smo dobili takođe prenosimo u originalu.

"Najljubaznije odgovaramo na Vaša lucidno smišljena i nadasve dobronamerna pitanja.

1. Ne.

2. Dvorište se i dalje zaključava, ali se koristi, kao što se i oduvek koristilo, zajedno sa Domom učenika "Mladost". Velika kapija se otvara od strane njihovih radnika za potrebe isporuke goriva, hrane i sl. U toku je rešavanje ovog problema.

3. Zakonom propisana svrha krivičnog kažnjavanja je

1) sprečavanje učinioca da čini krivična dela i uticanje na njega da ubuduće ne čini krivična dela;
2) uticanje na druge da ne čine krivična dela;
3) izražavanje društvene osude za krivično delo, jačanje morala i učvršćivanje obaveze poštovanja zakona.

S poštovanjem,
Petar Stojanović, sekretar škole"

 

Kako bismo izbegli svaku vrstu subjektivnosti, komentar ćemo izostaviti, i prepustiti ga čitaocima, uz napomenu da ćemo nastaviti da istražujemo, kako je došlo do toga da se u Aleksincu još jedan sportski teren prenameni u nezvanični parking prostor.


# parking Petar Stojanović internat Aleksinačka gimnazija sportski teren
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima