Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mračne ulice Aleksinca

rss

20.03.2013.

Još uvek nije izabran izvođač radova na održavanju javne rasvete u opštini Aleksinac.

Neki delovi grada su već mesecima u mraku, što pravi problem najviše deci koja se po mračnim ulicama vraćaju iz škole. Takođe, ima mesta i za pominjanje drugih bezbednostnih aspekata.

Mračne ulice Aleksinca

Iako je najavljeno, da će to biti urađeno do kraja februara, još uvek nije izabran izvršilac radova na održavanju javne rasvete u opštini Aleksinac.

Prema rečima nadležnh iz Direkcije za izgradnju postupak nabavke je sproveden, ali su se zainteresovane strane žalile na ishod tendera. Do okončanja ovog postupka nema nikoga ko bi zamenio neispravne sijalice, ili popravio neispravne instalacije.

U određenim delovima grada neke sijalična mesta su neispravna još od početka jeseni. Iz Direkcije poručuju da su im poznati ovi problemi, ali da nisu u mogućnosti da ga reše još neko vreme.

O postavljanju kvalitetne ulične rasvete, koja je trebalo da se obezbedi iz donacije nemačke asocijacije, nije bilo reči. Nadamo se da bi sa ovakvom rasvetom bilo manje problema, a i računi za osvetljenje bi bili manji. Trenutno u opštini ima oko 7000 sijaličnih mesta u javnoj rasveti, nepoznat je broj neispravnih, ali se iz Direkcije svakog meseca izdvaja oko 2 miliona dinara za utrošak elektirčne energije. Ovo je prevelika cifra i lokalna samouprava bi morala da povede računa o uštedi na ovom polju.

Apelujemo na nadležne da ne dozvole da se i sledeće godine ponovi ovakvo stanje sa mračnim ulicama u gradu, a to jedino može blagovremenim raspisivanjem tendera. Građani svoje obaveze prema Direkciji redovno ispunjavaju, nedavno je sproveden postupak reprograma zaostalih obaveza, stoga bi Direkcija mogla nešto i da učini za građane.


Komentara: 3


# Direkcija
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Selimir 31.03.2013.
  Pa mislim ovo stvarno nema nigde, od devet sati nema nigde zive duse, a kako i da se ljudi druze i izlaze, kad se nevidi dalje od nosa!!!

 • (+0) (-0)

  milan 01.04.2013.
  vec 10-ak dana nema ulicna rasveta u Zitkovac(preko pruge)STVARNO SRAMOTA I PRETERIVANJE

 • (+0) (-0)

  vladica33 28.04.2013.
  Pa da direkcija nije opet pokusala sa muljanjem kao prosle godine kada im je to poslo za rukom nebismo bili u mraku. Dosta vise prebacivanja kruvice na druge , direkcija je izgubila po zalbi. Sta ceka sad te ne ispostuje nalog beograda i ne sklopi konacno ugovor sa najboljim i jednim ponudjacem koji je ispunio sve uslove ?????? to je sad vec pitanje za neke druge nadlezne organe.... toliko o postenju direkcije.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}