Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mašina za čistiji i lepši grad

rss

17.10.2012. Radio Aleksinac

Vozilo čistilica, koje Javno-komunalno preduzeće „Komunalne usluge“ u Aleksincu koristi za čišćenje ulica u centru grada bi uskoro moglo, prema najavama direktora ovog preduzeća Budimira Markovića, da čisti i veći broj saobraćajnica u samom naselju.

Mašina za čistiji i lepši grad

Prema njegovim rečima, trenutno se čiste samo one ulice koje su za to predviđene redovnim Programom održavanja za ovu godinu. Međutim, zbog više sredstava izdvojenih za javnu higijenu, čistilica će ubuduće čistiti sve ulice u kojima postoje uslovi za to, odnosno svuda gde postoje trotoari. Novim rasporedom će biti obuhvaćene ulice u Paliluli, Novom naselju, Mikro naselju, u Zelenom viru i deo ulica u Žitkovcu.

Čistica je mašina – usisivač koji sakuplja prašinu, pesak i sitnije kamenje. Zbog kvalitetnijeg načina čišćenja gradskih ulica, postale su vidljivije čak i zebre, to jest pešački prelazi i druga horizontalna signalizacija. Marković ističe da će se na ovaj način poboljšati higijena samog grada i dodaje da ova čistilica potpuno zadovoljava potrebe Aleksinca jer veća ne bi ni imala mesta za manevar po gradu.

Vozilo čistilica nabavljeno je pre dvadesetak dana po ceni od oko tri miliona dinara, namenskim sredstvima iz Fonda za zaštitu životne sredine, a ta ulaganja isplatiće se za oko godinu i po dana.


# saobraćaj
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima