Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mašina za čistiji i lepši grad

rss

17.10.2012. Radio Aleksinac

Vozilo čistilica, koje Javno-komunalno preduzeće „Komunalne usluge“ u Aleksincu koristi za čišćenje ulica u centru grada bi uskoro moglo, prema najavama direktora ovog preduzeća Budimira Markovića, da čisti i veći broj saobraćajnica u samom naselju.

Mašina za čistiji i lepši grad

Prema njegovim rečima, trenutno se čiste samo one ulice koje su za to predviđene redovnim Programom održavanja za ovu godinu. Međutim, zbog više sredstava izdvojenih za javnu higijenu, čistilica će ubuduće čistiti sve ulice u kojima postoje uslovi za to, odnosno svuda gde postoje trotoari. Novim rasporedom će biti obuhvaćene ulice u Paliluli, Novom naselju, Mikro naselju, u Zelenom viru i deo ulica u Žitkovcu.

Čistica je mašina – usisivač koji sakuplja prašinu, pesak i sitnije kamenje. Zbog kvalitetnijeg načina čišćenja gradskih ulica, postale su vidljivije čak i zebre, to jest pešački prelazi i druga horizontalna signalizacija. Marković ističe da će se na ovaj način poboljšati higijena samog grada i dodaje da ova čistilica potpuno zadovoljava potrebe Aleksinca jer veća ne bi ni imala mesta za manevar po gradu.

Vozilo čistilica nabavljeno je pre dvadesetak dana po ceni od oko tri miliona dinara, namenskim sredstvima iz Fonda za zaštitu životne sredine, a ta ulaganja isplatiće se za oko godinu i po dana.

video...

Komentara: 9


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  aleksa 17.10.2012.
  bolje da ste tim parama očistili divlje deponije, i postavili jos neki kontejner i kante umesto što ste bacili pare na ono s..nje, i nije plaćeno 3 miliona nego 4x3 , još i lažete

 • (+0) (-0)

  kosta 7500 evra 17.10.2012.
  Kako vas nije sramota da lazete ova masina nova kosta 15.000 evra a polovna 7500 evra. Ko je uzeo ostatak, mozda i nije uzeo?
  Kao dokaz navodim link do sajta gde mozete proveriti cenu. Evo linka
  http://suchen.mobile.de/lkw-inserat/andere-johnston-compact-50-kehrmaschine-duisburg/153654699.html

 • (+0) (-0)

  Daltonista 17.10.2012.
  Ove oranz su daleko jeftinije od belih. Znaci razlika u navodnoj ceni i 7 500 e je zbog specijalne ekoloske, stelt, neeunistive i ebem li ga cega jos bele boje.

 • (+0) (-0)

  domar 17.10.2012.
  lazu , platili su je vise , papire na uvid , a ne vredi ni 1000e em nije ispravna , ostavlja oblak prasine za sobom, a smece umesto da usisava ona odbija i duva od sebe, zlo!!!

 • (+0) (-0)

  joca 18.10.2012.
  Nakon detaljne analize upotrebljivosti ovog sokocala, doslo se do zakljucka da isto moze da se ustupi MUP za razbijanje demonstracija i odrzavanje javnog reda i mira.

 • (+0) (-0)

  Ova masina je bruka 18.10.2012.
  Ova masina je samo posluzila da neko opere lovu, ta masina ne kosta toliko, pa na svim mogucim sajmovima je nude za 15.000 evra po svetu, a nasi platili 30.000 evra....ko zna de je otisla razlika od 15.000 evra i ko je omastio brk od naprednjaka...NESO POD HITNO ISPITAJ TO, NEMOJ DA SE BRUKAS, INACE VISE NE GLASAM SNS

 • (+0) (-0)

  N.N. 18.10.2012.
  I sta kad se ispita i ako se uopste ispita. Ovo je problem za skupstinu opstine i da se o tome javno raspravlja. Ako je istina da je tolika razlika u ceni neko treba da nosi bukagije.

 • (+0) (-0)

  Najnovija vest 24.10.2012.
  Obavestavaju se gradjani da je Buda obezbedio jos jednu modernu spravu! U pitanju je avion sa usisivacem koji usisava sljam po gradu.Obavestavaju se svi oni koji za sebe misle,ili o njima drugi misle da su sljam da u periodu od 13 do 15 ne izlaze iz svojih domova! JKP se unapred izvinjava onima koji ce biti usisani a za koje se do sada nije znalo niti sumnjalo da su sljam. Informacija je dobijena od Olivera Dulica i proverena je!

 • (+0) (-0)

  Ma, svaka cast! 24.10.2012.
  hahahaha, Najnovija vest - bravo! Oblacim jaknu i izlazim da obavestim pojedince da se sutra ta dva sata kriju u podrumima :)))))))))))))


[ Dodaj komentar ]