Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Korisnici doma iz Tešice bezbedni

rss

01.04.2015. Ministarstvo RZBS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je večeras da su korisnici gerontološkog centra "Jelenac" u selu Tešica na sigurnom i da su zaposleni u tom centru postupili u skladu sa pravilnikom o vanrednim situacijama zbog ugroženosti objekta izlivanjem Južne Morave.

Korisnici doma iz Tešice bezbedni

"Korisnici i dom su trenutno bezbedni, ali ukoliko bude trebalo obezbeđen je transport i mesta za njihov premeštaj", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da o korisnicima brinu dobro organizovani ljudi i da je zadovoljan onim što je kasno večeras video na licu mesta, obišavši dom i bedem koji je ugrožen Južnom Moravom.

On je rekao da problem poplava treba da se rešava na sistemski način i da ne može posle svake kiše da bude vanredne situacije.

Vulin je rekao da su korisnici socijalne zaštite na prvom mestu i da nijedan od njih ne može da se ostavi sa strane.

Direktor Centra u Tešici, Dragan Veselinović, rekao je da je Južna Morava odnela dve trećine bedema i da je situacija bila kritična prošle noći, a da je Južna Morava sada opala za oko metar. On je dodao da na ojačavanju bedema rade ekipe niške Erozije i da će sa radovi nastaviti narednih dana.

Dom u Tešici ima 280 korisnika i reč je o osobama sa mentalnim intelektualnim teškoćama.

U Tešici će se dežurati i noćas zajedno sa meštanima koji upozoravaju da bi probijanjem bedema bilo poplavljeno i selo Tešica i sela nizvodno.

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković podsetio je da je u Aleksincu proglašena vanredna situacija da se Južna Morava povlači, ali da će oni i dalje biti u pripravnosti zbog najava novih padavina.

video...

Komentara: 0


# predsednik opštine Južna Morava Tešica poplava Aleksandar Vulin Nenad Stanković Jelenac gerontološki centar Dragan Veselinović vanredna situacija
@VulinAleksandar @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima