Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Konstituisan Savet za zdravlje opštine Aleksinac

rss

15.07.2015. Opština Aleksinac

Danas je u sali SO Aleksinac održana konstitutivna sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac.

Konstituisan Savet za zdravlje opštine Aleksinac

Na samom početku rada usvojen je predlog da se Savet proširi za još dva člana, jednog koji bi predstavljao Institut za jvano zdravlje Niš i jednog kao predstavnika državnih apoteka.

Za predsednika Saveta za zdravlje opštine Aleksinac izabran je Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine, dok je za zamenika predsednika Saveta izabran Dragan Stamenković, zamenik direktora Doma zdravlja Aleksinac.

Nakon konstituisanja Saveta i izbora predsedništva usvojen je Poslovnik o radu, koji će biti dostupan javnosti putem elektronske stranice Opštine Aleksinac www.aleksinac.org. Članovi Saveta jednoglasno su usvojili i Izveštaj o radu Zaštitnika prava pacijenata za 2014. godinu. Prema pomenutom izveštaju, u 2014. godini Savetniku za zaštitu prava pacijenata dostavljeno je ukupno 46 prigovora pacijenata u pisanoj formi. Svih 46 prijava je rešeno u izveštajnom periodu i u zakonom predviđenom roku.

U okviru tačke razno, bilo je reči o organizovanju sistematskih pregleda zaposlenih u aleksinačkoj privredi, državnim preduzećima i ustanovama, o uvođenju zdravstvenog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama, kao i ostalim stvarima koje će kroz rad ovog Saveta biti realizovane.

Na kraju, članovi Saveta za zdravlje doneli su odluku o usmeravanju svojih dnevnica u humanitarne svrhe.

 

Komentara: 6


# Dragan Stamenković Čedomir Rakić opština zdravlje Savet za zdravlje
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-0)

  Miroljub 15.07.2015.
  E,sad će procveta zdravstvo u Aleksincu!!!

 • (+4) (-1)

  bravo 15.07.2015.
  JOS JEDAN DOKAZ U PRILOG NEPISMENOSTI NAPREDNJACKOJ. SAVET ZA ZDRAVLJE ? CIJE I KAKVO ? jAVNO, NARODNO, STOCNO, BILJNO, NAPREDNJACKO ? VAZNO DA CE SADA DA SE ZAPOSLENI MASOVNO SALJU NA PREGLEDE, SAMO DA SE VIDI KO CE TO DA FINANSIRA A ZNAJUCI NAPREDNJACKU IDEOLOGIJU SVE CE TO BITI NOVI UDARAC PO NOVCANIKU.

 • (+4) (-1)

  lale 15.07.2015.
  Pa baš ste nepismeni vi naprednjaci iz Opštine, a dajete saopštenja. Pa nije Savet za zdravlje nego je Savet za zdravstvo.

 • (+10) (-0)

  Boban 15.07.2015.
  S obzirom na to koga su izabrali za predsednika i zamenika nisu morali da žure da se sastanu.

 • (+3) (-0)

  neverica 16.07.2015.
  kada sam procitao ko je predsednik, onda mi je jasno dokle je doslo Aleksinacko zdravstvo !!! jos jedan samar lekarima , ali tako im i treba kada cute !!!! I TREBA DA BRISU POD SA LEKARIMA SVE DOK CUTE I PUSTAJU DA IH NEMEDICINSKO OSOBLJE VODI I PREDVODI !!!

 • (+3) (-0)

  Perkan 17.07.2015.
  Već postoji Savet za zdravstvo http://www.aleksinac.net/zdravlje/zasto-nema-aktivnosti-aleksinackog-saveta-za-zdravstvo.html koji nije aktivan!
  Šta će nam sada i Savet za zdravlje?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima