Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kadeti ne smeju biti žrtvovani

rss

27.08.2012. B. J.

Povodom optužbi da su za nedavnu pogibiju kadeta krivi njihove kolege, oglasila se i porodica vojnika Mladena Milosavljevića iz Aleksinca

Kadeti ne smeju biti žrtvovani

„Naša deca ne bi smela da budu žrtveni jarci. Odgovornost je na višem nivou. Onaj ko je dozvolio da se na tom delu poligona nađe neeksplodirana bojeva municija mora da bude odgovoran, a ne kadeti“, kažu Snežana i Radoslav Milosavljević, roditelji kadeta Mladena Milosavljevića iz Aleksinca, koji se našao u grupi kadeta protiv kojih je pokrenuta istraga zbog eksplozije na Pasuljanskim livadama.

Oni kažu da njihov sin nije kriv i da nije iskopao neekplodiranu granatu iz zemlje, za šta se sumnjiči.

- Sin mi je rekao da nije kriv i da je mogao bilo šta da spreči, sprečio bi. Njemu su dva kadeta donela i stavila u ruke metalni predmet na koji nije ni obratio pažnju. Bio mu je u rukama tri sekunda i onda im je rekao da ga vrate gde su ga našli. Nije tačno da je iskopao granatu iz zemlje i da je doneo kod drugova. On je toga dana vojničkim ašovčetom kopao zemlju sa još jednim kadetom - kaže Snežana Milosavljević.


Komentara: 11


# kadeti
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  snezana 28.08.2012.
  Najdublje saucesce porodicama poginulih kadeta. I ja sam tu decu oplakala.Vernik sam Palim svece i Svevisnjem BOGU se molim se zapostradale i.povredjene .
  .Bili su najsposobniji u svakom smislu , pa su zato primljeni na Akademiju . To su deca obicnih roditelja koju nema ko da zastiti i odbrani.
  Imam strepnju da ce nam vratiti kuci zdravstveno i mentalno- psihicki upopropasceno dete. Sistem je takav . Ovde odgovaraju poslednji u lancu odgovornosti i ne samo u Vojsci . Ruzno je necuveno da su odmah posle nesrece. novine pisale o cetiri krivca za smrt kadeta.Nazalost, osudise ih i pre istrage,
  Majka sam moram da se borim za svoje dete . Kad su otisla na Akademiju imala cilj a sada kazu da ga nemaju .Sta ubise u njima ? Osecanje da se raduju i nasmeju.. Za njega je sada promocija predstava za javnost U ovom sistemu iskrenost,cast, obraz ,postenje su zastarele i zaboravljene vrednosti . Biti takav je mana a ne vrlina ? Kuda mi to idemo.? .

 • (+0) (-0)

  MLADENOVA MAJKA 28.08.2012.
  Tužilac je pobrkao lončiće .Događaj dana 18.06.2012.godine na Pasuljanskim livadama je posledica . Uzrok je ispaljena a neeksplodirana granata koja se našla na mestu na kome nije smela da bude i na kome je kadeti nisu očekivali.
  Mladen je kada su preneli zemlju sa kolegom sedeo i pravio maketu. Njegov prvi i jedini kontakt sa tim čudom što ga zovu granata je bio toliko da mu ga je neko od kolega dao rekavši "Mlađo vidi ti to ",a ovaj mu odmah vratio i ne obraćajući pažnju rekao "vrati to". To čudo je eksplodilao posle par minuta i pobilo nam decu .Ovde su žrtve osumnjičeni i pod istragom. Pravi krivci se kriju .Čista zamena teza . Koga kriju i zašto?

 • (+0) (-0)

  milos 01.09.2012.
  Alo narode.Ovaj momak nije vojnik vec kadet cetvrte godine Vojne akademije koji je u povredjen 18.06.2012.godine na Pasuljanskim livadama. Ovo je momak je bio najperspektivniji sportista Aleksinca 2005.godine i dobio pehar.Dete je intelektualaca /dipl.pravnika i dipl.ing. elektrotehnike/ koji se nisu snasli u vreme tranzicije.Sugradjani gde ste? Sto cutite ?Svi smo pod Bogom. Razbudite se ,ustanite ,prekrstite se i prozborite ...

 • (+0) (-0)

  Jelena 02.09.2012.
  Stvarno nije pravedno ovo sto se desava.Kadetima treba da se pruzi podrska jer im nije lako da trpe ove grozne i nepravedne optuzbe.Zamislite kako bi samo bilo vama da vam se nesto slicno desi??? Kako bi bilo da se radi o vasem detetu,bratu,drugu?? Mladena znamo ceo zivot i uvek cemo mu biti podrska. On ne zasluzuje ovu nepravdu i molimo sve da pruze podrsku nasem oficiru!!! Mi smo ponosni na njega!

 • (+0) (-0)

  marija 03.09.2012.
  PODRŠKA MLADENU! Sve što je rekla Jelena je tačno. Provereno!

 • (+0) (-0)

  marija 03.09.2012.
  "Ovaj momak nije vojnik vec kadet cetvrte godine Vojne akademije koji je u povredjen 18.06.2012.godine na Pasuljanskim livadama. Ovo je momak je bio najperspektivniji sportista Aleksinca 2005.godine i dobio pehar.Dete je intelektualaca /dipl.pravnika i dipl.ing. elektrotehnike/ koji se nisu snasli u vreme tranzicije."
  Podržavam!

 • (+0) (-0)

  Dusan 03.09.2012.
  Podrska nasem Mladenu!!!
  Radi se o karakternom i postenom mladicu koji poseduje sve kvalitete srpskog oficira!!! Budimo uz njega sugradjani.

 • (+0) (-0)

  dalibor davidovic 03.09.2012.
  Mladena znam jos od 2005. godine jer smo zajedno trenirali i igrali stoni tenis.Rec je o veoma dobrom,skromnom i postenom momku koji je imao perspektivu (u sportu).Takodje je bio i odlican djak aleksinacke gimnazije.Ja o njemu imam samo reci hvale i zao mi je sto je otisao tako daleko i prekinuo svoju sportskiu karijeru.
  Tako da sve ovo sto se desava oko njega zadnjih meseci mi je NEVEROVATNO i ne mogu da verujem da se on po meni ni kriv ni duzan jos krivicno tereti!!!Ukratko-strasno!
  Mladene izdrzi i sve ce polako doci na svoje mesto,a imas i podrsku svojih prijatelja iz stonoteniskog kluba ALEKSINAC!

 • (+0) (-0)

  snezana 04.09.2012.
  Hvala za lepe reci i podrsku upucene mom sinu.Sta drugo da kaze majka buduceg oficira?

 • (+0) (-0)

  Mardge 05.09.2012.
  Mladen je pametan momak i dobar čovek. To može da kaže svako ko ga poznaje. Sigurna sam da ništa pogrešno nije uradio u tom događaju. Tačno je da se ovim optužbama na račun kadeta samo skida odgovornost sa višeg nivoa.

 • (+0) (-0)

  ludi milojko 06.09.2012.
  Nisu deca kriva sto su sada sve skole po bolonji, tako da se uci sve drugo osim onoga sta ih ceka sutra u sluzbi.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}