Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u opštini Aleksinac

rss

05.03.2015. izbor: Fejsbuk stranica opštine

Sudeći prema statističkim podacima, u posmatranom periodu u opštini Aleksinac nije uspostavljen opadajući trend u broju poginulih i povređenih lica u saobraćaju.
Najviše lica smrtno strada i biva povređeno u saobraćajnim nezgodama tipa obaranje pešaka.

Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u opštini Aleksinac

Na 26. sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Aleksinac razmatrani su predlozi o izmenama i dopunama Odluke o regulisanju saobraćaja na lokalnim i nekategorisaniim putevima i ulicama, kao i Izveštaj o  osnovnim pokazateljima stanja bezbednosti saobraćaja u Opštini.

Važeću Odluku o regulisanju saobraćaja na lokalnim i nekategorisanim putevima i ulicama na teritoriji opštine Aleksinac iz 2005. godine potrebno je uskladiti sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja i Zakonom o javnim putevima. Ovom odlukom regulišu se mere bezbednosti i unapređenja saobraćaja, i to - saobraćajno-tehničke mere, zaustavljanje i parkiranje, određivanje jednosmernih ulica i kaznene odredbe.

Donet je zaključak da se oformi radna grupa za izradu nacrta Odluke, koji će biti razmatran na sledećoj sednici.

Statistički prikaz osnovnih pokazatelja stanja bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Aleksinac deo je projekta istraživanja indikatora performansi bezbednosti saobraćaja u Srbiji, koju je izradila Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije za period 2001-2013. godine.

Sudeći prema statističkim podacima, u posmatranom periodu u opštini Aleksinac nije uspostavljen opadajući trend u broju poginulih i povređenih lica u saobraćaju. Najviše lica smrtno strada i biva povređeno u saobraćajnim nezgodama tipa obaranje pešaka.

Nivo upotrebe sigurnosnih pojaseva od strane vozača je nizak (71,3%), dok je veoma visok procenat vozača pod uticajem alkohola (2,41% u naselju). Osim toga, policijska uprava spada u grupu policijskih uprava koje procentualno najmanje sankcionišu nevezivanje sigurnosnih pojaseva (7,61% svih prekršaja), dok se retko sankcioniše i ponašanje pešaka (1,67% svih prekršaja).

 


# saobraćaj bezbednost saobraćajna nezgoda komisija
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima