Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Žena plaćeni ubica, osuđena za zločin u Aleksincu, još uvek na slobodi

rss

11.01.2015. južna Srbija Info, Portal Niške vesti

Državljanka BiH Magdalena Balać (34), zvana Lena, već godinama izmiče pravdi i zasada je van dometa srpskih organa gonjenja.

Supružnici Bratislav Manojlović i Gorica Stanković

Početkom aprila 2008. godine u Okružnom sudu u Nišu osuđena je na 35 godina zatvora zbog ubistva Bratislava Manojlovića (42) i njegove supruge Gorice Stanković (40) iz Aleksinca. Balaćeva je, prema presudi, 20. jula 2005. godine hladnokrvno ušla u dom Manojlovića u Čegarskoj ulici. Likvidirala je Bratislava, a sa četiri metka teško ranila njegovu suprugu, koja je preminula nekoliko dana kasnije.

Povređena Gorica Stanković je neposredno nakon ranjavanja uspela da ispriča policiji ko je pucao na njih.

Za Magdalenom Balać je nedugo posle rasvetljavanja aleksinačkog zločina raspisana centralna, a zatim i međunarodna poternica, po kojoj je januara 2008. bosanska policija uhapsila u Šamcu. Pred sudiju je izvedena 30. januara iste godine, ali se pozvala na državljanstvo BiH, tako da pravosudni organi ove države nisu bili u mogućnosti da je izruče Srbiji.

Pet dana nakon toga, njoj je u Trećem ođelu Suda BiH počelo suđenje, ali nije poznato za šta je optužena, kao ni da li joj bilo je omogućeno da se brani sa slobode ili je zadržana u pritvoru.

Za zločin u Aleksincu, nepravosnažnom presudom na 35 godina osuđen je i Danijel D. (33) zbog posterkivanja na ubistvo, dok je Radetu D. (23) izrečena zatvorska kazna od tri a njegovoj devojci Mariji B. (22) od dve godine, zbog prikirivanja učinioca i tragova krvičnog dela. Dejan D. (29) je osuđen na pet godina zatvora zbog bacanja dve bombe na kuću Manojlovića u Aleksincu.

Bratislav Manojlović je usmrćen hicem u slepoočnicu, u svojoj kući u Čegarskoj ulici u večernjim satima, u dnevnoj sobi pred uključenim TV-om. Nađen je u sedećem položaju sa ispruženim nogama, glave spuštene na levo rame i sa ranom od metka na desnoj slepoočnici.

Kako je na suđenju u Okružnom sudu u Nišu utvrđeno, Danijel D. je Manojoviću dugovao 13.000 evra za kupljeni automobil. Danijelu D. je stavljeno na teret da je bio u kući u momentu dok je Balaćeva pucala na supružnike i da je nakon toga demontirao video nadzor na kojem je ostalo zapisano ubistvo i dao ga Radetu D. i Mariji B., koji su ga uništili.

Gorica je bila teško ranjena a ubica se, misleći da je odmah dobro obavla “posao”, dala u bekstvo mračnim ulicama u Aleksincu. Nesumnjivo je da je Bratislav Manojović, koji je trgovao polovnim automobilima, strahovao za bezbednost o čemu je svedočila siguronosna video-kamera koju je ugradio na ulazu u dvorište kuće, ispred koje su 15 dana pre ubistva eksplodirale dve “kašikare”.

Rodbina Manojlovića je posle zločina posumljala da te bombe zapravo nisu bile opomena, kao što se verovalo, već neuspeli pokušaj likvidacije jer se samo srećom eksplozivne naprave nisu našle u sobi, u kojoj je Bratislav Manojlović spavao sa suprugom.
 


# Aleksinac ubistvo automobil Magdalena Balać Bratislav Manojlović Gorica Stanković Danijel Dedajić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima