Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zapalili kuću u nadi da će im “Tamara u akciji” sagraditi novu

rss

06.07.2017. Telegraf, Blic

Kuća Vojkana Radojkovića (53) u selu Gornji Krupac kod Aleksinca izgorela je u požaru koji je sam podmetnuo u nadi da će mu rijaliti “Tamara u akciji” pomoći da sagradi novu.

Foto: Tanjug

Međutim, već 13 dana je i bez takvog kakvog trošnog krova nad glavom i živi sa porodicom pod jabukom u kukuruzištu, a ako ne dobije prijavu za lažno prijavljivanje od policije, treba da bude srećan.

– Vatra je planula u predsoblju kuće oko ponoći dok smo spavali. Umalo da izgorimo kao miševi, ali nas je probudilo rušenje krova, pa smo istrčali napolje. Pozvali smo odmah vatrogasce, ali kuća je čatmara, od kovanica, slame i blata i za dva sata je izgorela i urušila se. Sad nemamo ništa, a pomoći ni od kuda. Gledali smo na televiziji rijaliti “Tamaru u akciji”, pa smo se nadali da će nam neko pomoći, ali pomoći niotkud – priča Vojkan.

Policija sumnja da je glava porodice Vojkan Radojković (53) zapalio kuću, zbog čega je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja N.N. lica za izazivanje opšte opasnosti.

Prema nalazu istražnih organa, Vojkanu je pretnja jednog meštanina iz Gornjeg Krupca da će mu zapaliti kuću, ako Vojkanov pastorak ne ostavi njegovu rođaku Tanju, dala ideju da podmetne požar u svoju staru kuću.

Planirao je da za to optuži nekoga, a zatim nađe nekog da mu pomogne, ali policiji je bilo sumnjivo to što stvari iz kuće nisu izgorele.

- Saslušanjem Vojkana i članova njegove porodice, utvrđeno je da su oni sami podmetnuli požar. Vojkan je to priznao u policiji 26. juna i zbog toga je protiv njega podnesena krivična prijava - rekao je izvor blizak istrazi.

Posle svega, Vojkan i njegova porodica, supruga i pastorak, spavaju na otvorenom, ispod jabuke, nedaleko od potoka u zaseoku Selište, u Gornjem Krupcu, kod Aleksinca.

– Situacija je stvarno teška, ali oni ne mogu nikoga da krive. Imali su koliko-tolio krov nad glavom i za ostalo se snalazili kao nadničari. Kada je policija zagrebala malo dublje, brzo su priznali da su kuću sami upalili nadajući se pomoći. Kažu, gledali na televiziji da se mnogima pomaže, pa hteli i oni da okušaju sreću – navodi izvor blizak istrazi za “Srpski telegraf”.

Bez obzira na istragu i krivične prijave, oni se i dalje drže svoje priče i nadaju se da će im neko pomoći da ne ostanu ispod jabuke.

 

 

Komentara: 1


# Gornji Krupac požar krivična prijava
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+20) (-2)

    Duda 06.07.2017.
    Kao što je jednom rekao Ajnštajn "Samo su dve stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost, mada za ovo prvo nisam siguran"


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima