Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vozač „autobusa smrti'': Ne mogu da objasnim kako nisam video voz

rss

08.01.2019. J. Ć. Novosti

Nisam kriv. Na pružnom prelazu sam zastao pa pogledao levo i desno. Ne mogu da objasnim kako nisam video voz koji mi je dolazio sa leve strane.

Pružni prelaz gde su se sudarili voz i autobus, foto J.Ćosin

Ovo je, kako nezvanično pišu Večernje novosti, izjavio Milan Zdravković (31), iz okoline Aleksinca, vozač autobusa koji se tereti da je 21. decembra izazvao sudar na pružnom prelazu Donje Međurovo kod Niša. Njegov iskaz stigao je samo dan nakon što je u Kliničkom centru u Nišu preminuo i sedmi putnik iz "autobusa smrti", šezdesetpetogodišnji V. Đ.

U saobraćajnoj nezgodi povređeno je više od 30 ljudi, od kojih su neki i dalje u teškom stanju.

Iako je tvrdio da nije skrivio udes, navodno Zdravkovićev iskaz osporavaju snimci nadzorne kamere iz autobusa.

- Na njima se vidi da uopšte nije pogledao da li je sigurno preći pružni prelaz - rekao nam je izvor iz policije.

Milan Zdravković (31) je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je u sudaru i sam zadobio teške telesne povrede, a posle operacije je isključen sa aparata za disanje. Dijagnostikom je utvrđeno da nije životno ugrožen, pa je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu. Nakon toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Dok traje istraga ove stravične nesreće, broj poginulih putnika se povećava. Zbog zdravstvenih komplikacija nastalih u toku noći, putnik V. Đ. (65) je preminuo 2. januara u Kliničkom centru u Nišu. U KC kažu da je posle višednevne borbe lekara specijalista intenzivne nege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju došlo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenta.

- Imao je višestruki prelom karlice i rebara. Tokom noći je došlo do akutnog popuštanja plućne funkcije, posle čega je intubiran i postavljen mu je torakalni dren. Ujutru 2. januara, u 5.30, došlo je do srčanog zastoja. Nakon svih pokušaja reanimacije, pacijent je, uprkos svim naporima lekara, nažalost podlegao povredama - kažu u KC Niš.

Saobraćajna nezgoda na pružnom prelazu u Donjem Međurovu dogodila se u petak 21. decembra oko 7.30. Prilikom stravičnog sudara na licu mesta su preminule tri osobe, dok su dve izgubile život na operacionom stolu. Nekoliko dana kasnije povredama je podlegla sedamdesetpetogodišnja žena, a poslednja žrtva je V. Đ. Više od 30 putnika je povređeno.

J. Ć. Novosti, Južna Srbija Info


# Niš ekspres Niš saobraćaj saobraćajna nezgoda Železnice Srbije Južna Srbija pružni prelaz Večernje novosti Milan Zdravković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima