Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Utopio se šestogodišnjak kod Vitkovca

rss

25.05.2011. Agencije, V.Novosti

U selu Vitkovac, u Opštini Aleksinac, danas u ranim popodnevnim satima utopio se šestogodišnji dečak Danijel Stanojlović.

Beživotno telo dečaka romske nacionalnosti iz Južne Morave izvukao skeledžija.
Šestogodišnji mališan bezbrižno se igrao i pao sa skele u nabujalu vodu

Mesto gde je dečak upao u Moravu


U selu Vitkovac danas u ranim popodnevnim satima dogodila se tragedija. Šestogodišnji D. S. je igrajući se pored skele upao u Južnu Moravu i utopio se.

Beživotno telo dečaka iz vode je izvukao skeledžija, koji je pokušao da mu ukaže prvu pomoć, verujući da je Danijel Stanojlović još živ. Ubrzo je na mesto nesreće stigla i policija, koja obavlja uviđaj.

Danijel Stanojlović (6) izgubio je život u nabujaloj Južnoj Moravi u ataru aleksinačkog sela Donji Ljubeš. Do tragedije je došlo u sredu kasno po podne, tako što se mališan igrao na skeli postavljenoj na reci, okliznuo se, pao u vodu i utopio se. Da ga spasi nije stigao ni stric, koji radi kao skeledžija na istoj reci, koja je progutala njegovog bratanca.

- Došao je kod mene oko deset sati, doneo mi ručak - očajan je stric Zoran Ajvazović, skeledžija. - Ceo dan radim na skeli, pa smo zajedno jeli. Bilo je to podne. Ušao sam u kolibu u rekao mu da ne prilazi reci, ali... Posle sata samo sam čuo kako je nešto palo u vodu. Počeo sam da ga dozivam, ali uzalud. Onda smo se dali u potragu, ka Vitkovcu i posle dva kilometra pronašli smo mu telo...

Tu je skeledžija Slaviša Stanković pokušao da pripomogne. Skočio je u reku, ali već je bilo kasno.

- Videli smo telo kako pluta, licem nadole - priča o tragediji Slaviša. - Nismo mogli da mu priđemo skelom. Skočio sam, izvukao ga na obalu, ali kad sam ga izvukao već se videlo da mu ide pena na usta i na nos. Nije mogao da se spase. Strašno...

U porodici stradalog mališana očaj. Za petak u dečakovom rodnom selu Donji Ljubeš pripremaju sahranu. Zauvek su izgubili mališana, koji je pao u vodu duboku svega tri metra. Ipak, brza je i jaka Južna Morava i deci zato stariji uglavnom zabranjuju da se kupaju u njoj. Iz niške policije potvrđuju da je došlo do nesreće kada se dečak sa skele okliznuo u pao u reku. Uviđaj na licu mesta izvršili su istražni sudija Višeg suda u Nišu i policijski službenici PU Niš. Naložena je obdukcija.


# Južna Morava Vitkovac Donji Ljubeš Slaviša Stanković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima