Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeno šest direktora

rss

12.01.2010. Izvor: B92

Uhapšeno šest direktora

Policija je uhapasila šest osoba za koje se sumnja da su stekli protivpravnu korist od dva i po miliona evra zloupotrebom u privatizaciji.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da su pripadnici kriminalističke policije uhapsili rano jutros, u saradnji sa republičkim tužiocem i Višim tužilaštvom u Beogradu, šest osoba osumnjičenih za zloupotrebu u procesu privatizacije preduzeća "Betonjerka" u Aleksincu i PIK "Čačak" u Čačku.

Veljović je rekao da se procenjuje da su oni ova dva preduzeća oštetili za više od 2,5 miliona evra.

Prema njegovim rečima, uhapšeni su direktor preduzeća "Betonjerka" Slobodan Petrovski (50) i Zora Veselinović Obradović (36), takođe, jedna od direktora u toj firmi, kao i direktor beogradskog preduzeća "Intereksport" Radomir Jokić (34), finansijski direktor te firme Snežana Tasković (38), zatim direktor preduzeća "Minel telip" u Beogradu Zoran Vukašinović (39) i direktor firme "Superslap", takođe iz Beograda, Marka Jokića.

Veljović je rekao da će prijavom biti obuhvaćen i Slaviša Purić koji je od ranije u pritvoru.

Kako je za B92 rečeno u vrhu MUP-a, postoje određena saznanja da su uhapšeni, preko ranije uhapšenog Slaviše Purića od većeg broja banaka uzimali kredite na ime privatizovanog preduzeća Betonjerka i preduzeća PIK Čačak, posle čega su stavljali hipoteku na ta preduzeća i izvlačili novac iz banaka.

www.b92.net


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima