Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeni jer su pokušali da prodaju pokvarene nektarine

rss

24.09.2018. Tanjug

Policija je uhapsila nekoliko osoba koje su pokušale da stave u promet zaražene nektarine.

Uhapšeni jer su pokušali da prodaju pokvarene nektarine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, primanje mita, davanje mita i primanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

Uhapšeni su A.C. (35) i A.C. (62), odgovorna lica privrednog društva „Coja promet“ iz Aleksinca, N.J. (45) i S.M. (29), zaposleni u ovom privrednom društvu, G.J. (43), odgovorno lice preduzetničke radnje „Župski melem“ iz Tuleša, N.M. (53), odgovorno lice „Minakproma“ Perčin, i P.P. (65), fitosanitarni inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, saopštio je MUP.

Sumnja se da su se A.C, A.C. i N.J. dogovorili sa N.M. i organizovali da kamion sa tovarom nektarina, zaraženih bakterijom monilija koji je vraćen kao neispravan iz Ruske Federacije, bude najpre dovežen u destileriju „Župski melem“ u selu Tuleš, radi navodnog uništenja po rešenju Ministarstva poljoprivrede, da bi zatim zapravo bio vraćen u „Coja promet“ u Aleksincu radi dalje prodaje. 

Njihovim hapšenjem pripadnici MUP-a sprečili su da se pomenuta zaražena roba, čije je uništenje naredila fitosanitarna inspekcija, nađe na slobodnom tržištu.

Uhapšeni fitosanitarni inspektor P.P. osumnjičen je da je navedeno omogućio tako što je u destileriji „Župski melem“ bez potrebne dokumentacije sačinio zapisnik sa neistinitim sadržajem, za šta je kako se sumnja primio mito od 50 evra od G.J., odgovornog lica „Župskog melema“.

Osumnjičeni G.J. je potom kako se sumnja na ime posredovanja zahtevao od preduzeća „Coja Prometa“ dve tone nektarina i 50 evra.

N.M. se takođe sumnjiči da je zbog posredovanja između „Coja prometa“ i „Župskog melema“ tražio i dobio 100 evra, navedeno je u saopštenju.


# zaraza hapšenje nektarine Coja promet
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima