Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšeni šverceri droge iz Aleksinca

rss

26.07.2011.

U zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnika Bezbedno-informativne agencije i švedske policije uhapšeno je osam osoba osumnjičenih za šverc najmanje 26 kilograma kokaina.

Krijumčarili kokain u Švedsku

U saopštenju srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal navedeno je da je u Srbiji uhapšen Nikola Milovanović iz Jagodine, kao i da je u Švedskoj privedeno sedam osoba, među njima i Saša Milošević i Filip Stefanović iz Aleksinca. Za jednim osumnjičenim je raspisana Interpolova poternica.

Nikola Milovanović iz Jagodine uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je pripadnik međunarodne kriminalne grupe koja se bavila preprodajom kokaina. U sinhronizovanoj akciji, koju su sproveli Tužilaštvo za organizovani kriminal i pripadnici Bezbednosno informativne agencije sa kolegama iz Švedske, u Švedskoj je uhapšeno još sedam osoba,

Prema saopštenju Tužilaštva, oni se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine krijumčarili kokain iz luka u Holandiji i Belgiji u Švedsku koja je bila odredište. Krijumčarenje je planirano i organizovano na teritoriji Srbije tako što je, po nalogu organizatora, kokain dopreman u Geteborg u koji su upućivani naši državljani kako bi izvršili prihvat droge.

Ova grupa se tereti da je prošle i ove godine iz holandskih i belgijskih luka u Švedsku krijumčarila kokain, koji je zatim distribuiran lokalnim dilerima.

Prilikom hapšenja kod okrivljenih u Švedskoj je pronađeno i zaplenjeno šest kilograma kokaina.



#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima