Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ubicama taksiste 48 godina robije

rss

11.02.2007.

Bojan Terzić (34) osuđen je na 33 godine, a Davor Živković (37) na 15 godina zatvora, zbog ubistva čačanskog taksiste Milorada Prelića (56) i još nekoliko teških krivičnih dela. Presudu je juče po podne izreklo krivično veće Okružnog suda u Čačku, kojem je predsedavao sudija Mileta Maslarević.

Ubicama taksiste 48 godina robije
Ako se neko seća pucnjave od pre par godina na potezu od Glogovice prema autoputu...

Ovo je bilo ponovljeno suđenje dvojici Kruševljana koji su uhapšeni 23. januara 2003. godine u selu Glogovica kod Aleksinca, pošto su otvorili vatru na petoricu policajaca i bacili „kašikaru”, ranivši jednog čuvara reda. Na prvom procesu, završenom marta 2004. godine u istom sudu, Terzić je bio osuđen na 40, a Živković na 15 godina zatvora, ali je ta presuda ukinuta.

Bojan Terzić oglašen je krivim za pokušaj ubistva zlatara Roberta Vasića, 27. decembra 2002. godine u Požarevcu, kad je hicima iz „berete” teško ranio čoveka u glavu i vrat. Iste večeri, Terzić i Živković kidnapovali su Momčila Milenkovića, taksistu iz Lučice kod Požarevca, opljačkali ga i odvezli se do Kraljeva gde su ostavili „tojotu” sa Milenkovićem u zaključanom gepeku.

Zatim su se pojavili u Čačku gde su 16. januara 2003. godine u 18 sati seli u taksi Milorada Prelića i zatražili da ih vozi u Mrčajevce. Usput, u Preljini, Terzić je uperio pištolj u njega i naredio mu da pređe u gepek, ali se taksista usprotivio, posle čega je ubica povukao obarač i ispalio jedan metak u glavu Preliću, dok ga je Živković držao. Bacili su taksistu u kanal pored puta, pretresli mu džepove, pronašli i uzeli 40.000 dinara.

Šest dana kasnije, u Nišu, opljačkali su taksistu Aleksandra Vukića, ali nisu mogli da ga smeste u prtljažnik jer je brava bila neispravna. Odatle su otputovali do Kruševca, pa do Požarevca, i onda se uputili ka Nišu, ali im je policija već bila na tragu.

Na prvom suđenju, Živković je pred većem izjavio da je sedeo pozadi i da je taksistu ubio Terzić i to tako što je pištolj slučajno opalio. Bojan Terzić se u istrazi i na suđenju branio ćutanjem.

Na ponovljenom suđenju Živković je potpuno okrenuo priču. Rekao je da je upravo on sedeo napred pored taksiste i slučajno ga ubio, dok je Terzić bio na zadnjem sedištu. Bojan Terzić je izjavio da nije siguran da li je uperio pištolj u taksistu, jer je bio „dosta pijan”. Sudsko veće nije poverovalo Živkovićevom priznanju da je ubica.



# Glogovica
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima