Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ubica iz Moravca višestruki prestupnik

rss

17.03.2011.

Srbobran Srećković (57) iz aleksinačkog sela Moravac ubijen je 16. marta oko 2.45 časova u prodavnici “Herc” u sklopu svoje porodične kuće kada je na njega pucao provalnik kojeg je zatekao u krađi. Srećković je pogođen jednim hicem iz pištolja u slabine i bio je svestan kad je stigla hitna pomoć, ali je u toku noći preminuo od posledica ranjavanja. Ni­ška po­li­ci­ja je sa­op­šti­la da je hi­tac is­pa­li­la oso­ba ko­ja je, ne­ko­li­ko sa­ti ka­sni­je, uhap­še­na na pod­ruč­ju Kru­šev­ca, či­je ime ni­su že­le­li da ob­ja­ve.

Ubica iz Moravca višestruki prestupnik

Pri­pad­ni­ci kru­še­vač­ke po­li­ci­je su, kao osum­nji­če­nog za ovo kri­vič­no de­lo, uhap­si­li Aleksandra M. (21) iz se­la Te­ši­ca, a pri­ve­de­ni je za­tim pre­dat po­li­ci­ji u Ni­šu, ko­ja je nad­le­žna za ovaj slu­čaj.

Osumnjičeni se 14. marta vra­tio sa iz­dr­ža­va­nja ka­zne u ni­škom Ka­zne­no-po­prav­nom do­mu, a u pi­ta­nju je oso­ba ko­ja je vi­še­stru­ki po­vrat­nik u vr­še­nju pro­val­nih kra­đa. Nakon toga je bio pod nadzorom policije zato što je pretio da će ubiti svoju suprugu i njenu porodicu.

Prema policijskim saznanjima, Aleksandar je ukrao pištolj u Tešici kojim je izvršio ubistvo. Osumnjičeni je optužen i za krađu automobila, koja se desila neposredno posle ubistva.

Istražni sudija Višeg suda u Nišu Aleksandru je odredio pritvor do 30 dana.

Pre­ma re­či­ma čla­no­ve po­ro­di­ce Sreć­ko­vić, Sr­bo­bran je oko 2.30 ča­so­va čuo sum­nji­vu lup­nja­vu u pro­dav­ni­ci i si­šao da vi­di o če­mu se ra­di. U stra­hu da se ra­di o lo­po­vu, čo­vek se na­o­ru­žao lo­pa­tom i spu­stio do lo­ka­la, gde je za­te­kao pro­val­ni­ka u kra­đi. Srećković, inače, nije bio vlasnik prodavnice i robe u njoj, već je lokal u svojoj kući izdavao u zakup, ali je želeo da zaštiti imovinu svog kirajdžije.

U tom tre­nut­ku, pljač­kaš je fi­zič­ki na­sr­nuo na Sr­bo­bra­na, a za­tim po­be­gao u dvo­ri­šte. U tr­ku, raz­boj­nik je iz­va­dio pi­štolj i is­pa­lio ne­ko­li­ko hi­ta­ca na ne­sreć­nog čo­ve­ka, po­go­div­ši vla­sni­ka lo­ka­la, a za­tim na­sta­vio da be­ži pre­ko plo­to­va u su­sed­ni voć­njak.

Po­ro­di­ca i kom­ši­je, ko­je je pro­bu­di­la vi­ka i puc­nja­va, iza­šli su na­po­lje i za­te­kli te­ško ra­nje­nog Sr­bo­bra­na ko­ji je još dr­žao lo­pa­tu ru­ci, a po­tom po­zva­li le­ka­re.

- Čuo je lomnjavu stakla i u pidžami istrčao ispred kuće. Pošla sam za njim, a kada sam videla da mladić u radnji drži pištolj u rukama povikala sam: “Beži, Srbo, ima pištolj”. Sklonila sam se u stranu, ali se on nije uplašio, mislio je da je pištolj plašljivac. Povikao je: “Šta radiš to? Izlazi odatle!” Onda se začuo hitac, a Srba je pao pored ruža. Verovatno je provalnik proturio ruku kroz polomljeno staklo i pucao. Srba ustade i kaže: “Nije me pogodio”, a ja vidim da mu curi krv sa boka. Metak mu je ušao sa jedne strane iznad kuka, a izašao sa druge. Dođosmo do vrata kuće. Bio je svestan do dolaska Hitne pomoći. Odvezli su ga u Aleksinac, pa u Niš, ali je preminuo. Kud je uopšte izlazio iz kuće!? - priča i pita istovremeno supruga Violeta (58).

Vlasnik “Herca” Zoran Pešić, koji od kraja decembra prošle godine iznajmljuje lokal za prodavnicu u kući Srećkovića, kaže da je provalnik krao - čokoladice i sokove.

- Polomio je prednje staklo na vratima i ušao. Nije krao robu koja se obično krade da bi se prodala. Verovatno je bio gladan jer se priča da je nekoliko dana u bekstvu od policije koja ga traži zbog provala. Stavljao je u kese čokoladice i sokove kada je Srba naišao. Iako nije bila njegova prodavnica, ustao je kada je čuo lupu. Bio je dobar čovek, tragedija je ovo što se desilo - veli Pešić.

Srećković je u selu bio poznat po nadimku Bratanac jer je mnoge smatrao za rod, pa tako se prema njima odnosio i oslovljavao ih.



# Moravac automobil
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima