Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SAJ pronašao fabriku marihuane u Gredetinu

rss

18.06.2014.

Kako saznajemo u akciji policije je u selu Gredetin pronađena velika laboratorija za preradu marihuane.
Uhapšeni su M.B. (33), N.M. (32), B.M. (26) i B.L. (39)

SAJ pronašao fabriku marihuane u Gredetinu

Policija je pokrenula veliku akciju vezanu za ovaj slučaj i u toku su hapšenja.

U lokalnoj policijskoj upravi su obavešteni o ovom slučaju, ali akcijom rukovodi služba iz Beograda, tako da za sada nema detaljnih saznanja.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice izveli su prepad na jednu kuću u aleksinačkom selu Gredetin u kojoj je, prema zvanično još nepotvrđenim informacijama, otkrivena laboratorija marihuane. Meštani pitomog zaseoka poznatom naširoko po proizvodnji jagoda, šokirani su vešću da je u njihovom komšiluku otkrivena laboratorija droge.

Specijalci SAJ u punoj borbenoj opremi sa fantomkama na glavi oko šest časova izjutra upali su u kuću meštanina Bobana L. (39), koji radi u Švajcarskoj. Kuća je bila pod opsadom policije i u popodnevnim satima.

- Radio je u Švajcarskoj dugo i sve je tamo stekao. On je fin i korektan dečko i do sada nije imao nikakvih problema sa zakonom - kaže komšija Sreten Manojlović.

Policija je uhapšila četiri osobe koje se sumnjiče za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a o ovoj akciji, uhapšeni su M.B. (33), N.M. (32), B.M. (26) i B.L. (39), čime je presečen još jedan lanac proizvodnje i prodaje droge, kao rezultat višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva i pripadnika Uprave kriminalističke policije.

Tokom sprovođenja akcije pretreseni su objekti na više mesta, a u mestu Gredetin, u opštini Aleksinac, na dve lokacije su otkrivene laboratorije za proizvodnju modifikovane droge, skanka.

U obe laboratorije nađeno je više od 400 zasada skanka, visine biljaka od preko dva metra, a one su bile u fazi sazrevanja i pripremljene za dalju prodaju.

Policija je u ovim objektima zatekla i više kilograma gotovih proizvoda, a na tavanu porodične kuće jednog od osumnjičenih nađeno je više komada vatrenog oružja, od kojih su neki u ilegalnom posedu.

Akciju su sproveli pripadnici kriminalističke policije, u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom i policijskim upravama u Nišu i Jagodini, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Uzgajaju gde stignu

Nedavno je pretresom kuće u selu Donja Peščanica kod Aleksinca, u kojoj je B. R. (37) iz Beograda neprijavljeno boravio, otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Ovde je pronađena kompletna oprema za gajenje, a zaplenjene su 204 stabljike marihuane, visine 1,2 metra, teške 72 kilograma.

Za dalju prodaju bilo je spakovano deset kilograma marihuane, koja se na „na veliko“ prodaje za 3.000 evra po kilogramu.

Oktobra su I. Đ. (38) i I. I. (31) iz Niša uhapšeni zbog sumnje da su posedovali četiri kilograma marihuane, koju su proizveli u laboratoriji u vikendici na Bovnu kod Aleksinca.

 


# marihuana Donja Peščanica Gredetin SAJ skank
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima