Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sin poginuo, majka se obesila

rss

15.08.2009. D. Kocić, Pres

Sin poginuo, majka se obesila


Pet dana nakon što je Dalibor Stojanović nastradao u udesu na motoru u aleksinačkom selu Prćilovica, njegova majka Stojanka digla je ruku na sebe. Porodica Stojanović iz aleksinačkog sela Prćilovica za samo nedelju dana doživela je dve teške tragedije! Tridesetogodišnji Dalibor Stojanović 2. avgusta poginuo je u saobraćajnoj nesreći, a pet dana kasnije njegova majka Stojanka, ne mogavši da prežali sina, obesila se u garaži porodične kuće!

Stojanović je poginuo na lokalnom putu Žitkovac - Suhotno, kada je motocikl marke „jamaha", na kojem je bio suvozač, a kojim je upravljao njegov drug Zvonko Janković (40), sleteo sa puta. Nakon što je sahranila sina, nesrećna žena nije izdržala i digla je ruku na sebe.

U kući Stojanovića ostao je Stojankin stariji sin Srđan, sa ženom i dvoje dece. Dalibor nije bio oženjen, a njihov otac je preminuo pre dvanaest godina. Stojanovići nisu bili raspoloženi da govore o tragičnom događaju.

Njena duša zna kako joj je bilo, ali je jasno da nije mogla dalje da živi bez sina ... Mladen Ristić, poznanik porodice

- Suviše sam pogođen smrću majke i brata i ne mogu da govorim o onome što se desilo. Ne bih želeo da dodatno uznemiravam rodbinu, a naročito Zvonka Jankovića, koji je još u bolnici - rekao je kratko Srđan Stojanović za Press.

Na putu od Prćilovice ka Suhotnu buket cveća označava mesto na kom je Dalibor stradao. Mladen Ristić, koji se u trenutku nesreće zatekao u blizini, kaže da je udarac u drvo bio stravičan.

- Dvadesetak minuta pre nesreće prošao sam tim putem, idući ka svojoj njivi. Popeo sam se na jednu uzvisinu i čuo izuzetno jak zvuk motora. Bilo je jasno da ide velikom brzinom. Onda se čuo strašan prasak, za koji sam kasnije čuo da je nastao prilikom udara u drvo. Čovek koji se zatekao u svojoj njivi kada se to desilo kazao mi je da je Dalibor pao sa motora i da je na mestu poginuo. On je pritrčao i pokušao da im pomogne, ali je za Dalibora bilo kasno. Stigle su policija i Hitna pomoć, pa su Zvonka odvezli u bolnicu. Kako čujem, on se oporavlja - priča Ristić.

On ističe da niko nije očekivao da će Stojankina žalost za sinom dovesti do njene smrti, iako su znali da je vezana za sinove.

- Dobro poznajem tu porodicu, godinama sam im prodavao mleko. Stojanka je bila brižna majka. Posle muževljeve smrti, bila je još posvećenija sinovima. Kada sam čuo šta je uradila, iznenadio sam se. Njena duša zna kako joj je bilo, ali je jasno da nije mogla dalje da živi bez sina - kaže Ristić.

Komšije imaju samo reči hvale za porodicu Stojanović.

- To je dobra i vredna porodica. Stojanka se nakon muževljeve smrti mučila da podigne dvoje dece. Dalibor i Zvonko su bili dobri drugari, puno su se družili. Kako sam čuo, tog dana kada se dogodila nesreća pošli su na sabor u obližnje selo Suhotno. Zvonko je vozio motor, a Dalibor je bio iza njega. Izgleda da su naleteli na neku rupu pa je Zvonko izgubio kontrolu nad motorom, sleteo sa puta i udario u drvo. Dalibor je ostao na mestu mrtav - kaže jedan od komšija Stojanovića, i dodaje:

- Stojanka je bila mnogo privržena sinovima. Nekako se držala dok nije sahranila sina, a čim su se završili pogrebni obredi, podigla je ruku na sebe. Svima koji smo ih poznavali ovo je teško palo.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=76413&sectionId=39&view=story


# Žitkovac Prćilovica saobraćaj hitna pomoć
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima