Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pronađena tela utopljene dece iz sela Bankovac

rss

24.04.2014. Tanjug

Nakon intenzivnih pretraga obala i korita Turijske reke, danas su pronađena tela utopljene trogodišnje devojčice M.M i njenog 11.mesečnog brata M.M.

Pronađena tela utopljene dece iz sela Bankovac

Devojčica i njen mlađi brat utopili su se juče u Turijskoj reci, u selu Bankovac nedaleko od Aleksinca.

Tela su pronašli ronioci Gorske službe spasavanja Srbije, koji su u 11.55 časova prvo pronašli telo devojčice, a zatim u 13.25 časova i telo dečaka.

Prema rečima člana tima za spasavanje Vatrogasne jedinice iz Aleksinca, Aleksandra Nikolića, telo nesretne devojčice nađeno je na 700 do 800 metara od mesta na kome se pretpostavljalo da su deca upala u vodu.

"To je praktično bilo prvo mesto koje je bilo kritično i na koje smo sumnjali da bi moglo da zaustavi tela", rekao je Tanjugu Nikolić.

Telo mališana pronađeno je jedan kilometar od mesta gde je ranije pronađena devojčica, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave u Nišu Aleksandar Slavković.

Deca su se utopila na mestu koje je dva kilometra udaljeno od ušća Turijske reke u Južnu Moravu.

Meštani su juče prijavili nestanak trogodišnje devojčice i mališana, koji su zajedno sa majkom upali u reku, čiji je nivo nakon kiše 70 centimetara.

Beba je bila u rukama majke B.M, a devojčica je bacala kamenčiće u reku, okliznula se i upala u nabujalu vodu. Majka je sa bebom ušla u vodu da spase devojčicu, ali ih je bujica sve povukla.

Meštanin koji je prolazio uspeo je da iz matice izvuče i spase majku, ali je bujica odnela decu.

U potrazi koja je počela juče u prepodnevnim časovima, odmah posle prijave da su deca nestala, i trajala i danas, osim tima za spasavanje na vodi Gorske službe spasavanja Srbije, nalazile su se i spasilačke ekipe iz GS S stanica Beograd i Niš, koje su sa potražnim psom intenzivno pretraživale obale reke od ranih jutarnjih sati.

Ekipe GS S Srbije pretraživale su teren zajedno sa ekipama Sektora za vanredne situacije i pripadnicima žandarmerije.


# Beograd Bankovac Turija poplava davljenje Aleksandra Nikolić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima