Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Povređeni radnici EPS-a u eksploziji i požaru

rss

01.08.2007.

Dvojica radnika Elektroprivrede Srbije povređena su juče oko 13:30 sati u požaru i eksploziji u trafo-stanici u Aleksincu, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Na trafo stanici 'Hladnjača' u Aleksincu, izbio je požar i došlo je do eksplozije prilikom uključenja jednog trafoa koji je bio isključen zbog radova u Aleksincu.

Zoran Vlajić (42) iz sela Trnjane, radnik Elektroprivrede Srbije, spasao je život svom kolegi Goranu Tasiću (35) kada je prekjuče na trafo-stanici „35-10 KV Hladnjača“ u Aleksincu eksplodirala sklopka osigurača.

Obojica su povređeni. Tasiću je izgorela koža od stomaka do lica, dok je Vlajić u toj nesreći prošao s opekotinama na rukama.

Juče smo ih posetili u Odeljenju za plastičnu hirurgiju u Nišu. Kažu da su srećni što su iz ove nesvakidašnje situacije izvukli živu glavu.

Tasiću je prekidač eksplodirao u rukama.

- To se događa jednom u milion slučajeva. Osigurač je eksplodirao, ali smo zajedno bili u električnom luku koji nas je zahvatio i buknula je vatra. Pao sam u nesvest i praktično ostao u vatri - kaže Tasić.

Tada je Vlajić, iako i sam povređen, skočio i zadnjim naporima uhvatio Tasića za majicu i kosu, i izvukao ga iz razbuktalog plamena.

- Električni luk je uhvatio deo bluze i majice i tako je došlo do paljevine. Izvukao sam ga za deset, petnaest sekundi. Pomislio sam da je mrtav. Zatim sam ga nekoliko puta udario pesnicom u grudi i on je progledao ođednom. Kad me je prepoznao, bio sam presrećan - priča Vlajić.

Uviđaj su izvršili istražni sudija Opštinskog suda u Nišu, zamenik Opštinskog javnog tužioca, inspektor Zaštite na radu i niška policija.

Istražni sudija Opštinskog suda u Nišu i Inspekcija rada juče su pokrenuli postupak oko ovog slučaja.


# EPS eksplozija Zoran Vlajić Goran Tasić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima