Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Policija ponovo ispituje slučaj video-nadzora u Visokoj školi u Aleksincu

rss

13.04.2019. Večernje novosti

Direktor tvrdi da nije nadgledao zaposlene od kuće. Čitav slučaj ponovo ispituje policija

Foto: arhiva

NAKON što je u niškom Višem javnom tužilaštvu u koruptivnom odeljenju procenjeno da nema krivičnog dela iz njihove nadležnosti vezano za krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora, a sadašnjeg predavača Visoke škole za vaspitače u Aleksincu Stojana Obradovića, koga su pojedini zaposleni u ovoj ustanovi optužili da na svoju ruku, od kuće, nadzire objekat u kom rade, čitav slučaj ponovo ispituje policija.

Ovu informaciju za "Novosti" je potvrdio Ivan Mitrović, zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu, gde je predmet vraćen iz niškog VJT.

- Iz Višeg tužilaštva su rekli da nema dela iz njihove nadležnosti, već eventualno krivično delo neovlašćeno fotografisanje, zbog čega je 6. marta poslat zahtev policijskoj stanici u Aleksincu da izvrši potrebne provere povodom krivične prijave - rekao je on.

Kako su "Novosti" pisale, profesor u Visokoj školi za vaspitače, Miroslav Kuka, izneo je optužbe na račun bivšeg direktora te ustanove Stojana Obradovića, da je sa kućnog računara putem video-nadzora posmatrao prostorije škole i time ugrožavao privatnost studenata i profesora, a u audio-zapise koji to dokazuju, novinari našeg lista imali su uvid. On tvrdi da Obradović, koji je na čelu škole bio od 2011. do 2017. godine, nikada nije negirao da ima pristup školskom video-nadzoru sa kućnog računara. Međutim, bivši direktor negira tvrdnje profesora Kuke.

- Video-nadzor postoji od 2006. godine, a firma koja je postavila kamere ponudila mi je i uslugu da iz svoje kuće mogu da pratim zbivanja u školi. To, međutim, nisam prihvatio - rekao je za naš list Obradović, i dodao da je podneo privatnu tužbu protiv Kuke.

- Nastavno veće je u četvrtak usvojilo izveštaj etičke komisije i Kuki izreklo maksimalnu meru etičkog kodeksa javna osuda, na šta ima pravo žalbe - dodaje.

I aktuelni direktor Milutin Đuričković tvrdi da je sve urađeno po zakonu, da je ispoštovana procedura i utvrđeno činjenično stanje koje negira tvrdnje koje je izneo profesor Kuka, a čitava priča epilog će dobiti tek nakon što policija ponovo ispita čitav slučaj.

KUKA: PRETE MI OTKAZOM!

PROFESOR koji je o svemu obavestio i Ministarstvo prosvete, kao i inspekcijske službe, tvrdi da mu posle svega u školi prete otkazom.

- Reč je o voajerisanju bivšeg direktora koje sadašnja uprava zataškava, a potom meni najavljene pretnje sprovode kroz lažna optuživanja, otkaze, etičku komisiju koju čine njihovi ljudi - tvrdi Kuka.


# škole Ministarstvo prosvete Visoka škola za vaspitače Ivan Mitrović Stojan Obradović Milutin Đurićković Miroslav Kuka
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima