Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Policajci me ubeđivali da hoću da se ubijem!

rss

14.05.2014. Dragan Ilić, Kurir

Vesna Zazić kaže da je privedena zbog dojave da plavokosa žena hoće da skoči s mosta i da su je punih pet sati šetali od lekara do lekara

Vesna Zazić

Medicinska sestra Vesna Zazić (36) iz Aleksinca tvrdi da je bila žrtva zabune i policijskog zlostavljanja koje je trajalo punih pet sati! Ona ističe da je sve počelo u subotu oko 20 sati, kad je, kako tvrdi, privedena u policiju nakon što je neko anonimno prijavio da „plavokosa žena obučena u trenerku hoće da se ubije skokom s mosta u nabujalu Južnu Moravu“! Maltretiranje je, kako tvrdi, trajalo do tri sata ujutru, sve dok Vesnin brat nije došao po nju i odveo je kući.
 

Ugurali je u kola

- Ja svake večeri i jutra džogiram od kuće do Žitkovca, pa sam tako i u subotu oko 20 sati krenula ustaljenom trasom. Dok sam se vraćala kući, prestigao me policijski automobil. Policajac je izašao iz kola, zaustavio me i naredio mi da uđem u kola. Pitala sam zašto, a oni su mi rekli da imaju prijavu da je neka žena plave kose u trenerci htela da skoči s mosta i da sad treba da provere da li sam to ja. Nasmejala sam se, ne shvatajući ozbiljnost situacije, i rekla da je bolje da idu da hvataju lopove, a ne da maltretiraju mirne građane - priča Vesna za Kurir.

Tad ju je, kako kaže, policajac uhvatio za kosu i pokušao da je na silu ugura u kola!
- Pritom je mojom glavom udario u vrata, pa sam morala da uđem u kola. Tu je započela moja noćna mora... Odveli su me u policiju, a zatim u Medicinski centar u Aleksincu, pa u Zavod za mentalno zdravlje u Nišu i tako sve do tri sata ujutru - žali se Vesna.

Svađa s ocem

Ona dodaje da ni u jednom izveštaju lekara nije upisano da ima bilo kakve psihičke smetnje!
- Nigde me nisu zadržali, niti mi dali ikakvu terapiju. Nikad mi nije padalo na pamet samoubistvo, a oni su se uhvatili za detalj da sam krajem prošle godine prijavila policiji oca koji ima nezgodnu narav, što je za njih dokaz da imam problema s njim i da zato hoću da se ubijem! Ja sam majka dvoje dece koju volim, volim život i nisam nikakav potencijalni samoubica, kako policija pokušava da prikaže - zaključila je Vesna.
Mesto hapšenja... Most sa koga je navodno htela da skoči Vesna Mesto hapšenja... Most sa koga je navodno htela da skoči Vesna

Vređala policajce

Vesna Zazić ne poriče da je u jednom trenutku vređala policajce.
- Govorila sam im da love kriminalce, a oni su meni pretili robijom! Kad sam tražila da me suoče s čovekom koji me je video na ivici mosta, jedna policajka mi je rekla da će tog očevica da dovedu ako ih tužim - rekla je Vesna.

U policiji demantuju

Aleksandar Slavković, portparol niške policije, potvrdio je da je Vesna Zazić privedena u subotu.
- Ona je privedena po prijavi da plavokosa žena u trenerci stoji na mostu i hoće da skoči u Moravu. Patrola nije zatekla tu ženu na mostu, već su susreli Vesnu Zazić usput i pošto je policija imala saznanja da Vesna Zazić ima porodičnih problema, preventivno je upućena lekaru. Niko je nije tukao niti maltretirao - rekao je Slavković za Kurir.

 

Komentara: 5


# policija Vesna Zazić samoubistvo
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-0)

  mica 14.05.2014.
  A kude im štuće Mića četnik,kada su tako opasni ti policajci.

 • (+2) (-0)

  Miloš 15.05.2014.
  U subotu uveče negde posle 23 sata u kafiću ,,Presing`` ušla je grupa policajaca i svima tražila lične karte, deo nas je i pretresla, bez ikakvog objašnjenja...
  Mislim da je ovo vrsta pritiska na nas obične građane, zaboga sedeo sam sa prijateljima iz gimnazije posle skoro šest meseci ne viđenja i doživeo neprijatnost, kasnije sam čuo da je to od skora običaj u našem gradu.
  Izgleda da se 90-te ponovo vraćaju, i pravo da vas maltretira svako u uniformi. Plaćam porez, normalan sam mali čovek koji ima porodicu i svuda doživljavam da se u mojoj zemlji prema meni odnose kao prema kriminalcu dok u isto vreme kriminal cveta svuda okolo i zaboga nikog da vidi ili otkrije bilo šta što bi moglo da dobije epilog na sudu.
  Sramota

 • (+0) (-0)

  Radovan III 17.05.2014.
  nemoj da sedis sa postenima negho sa onima koje ne pretresaju. a koji je to obicaj u gradu. U ovom gradu ne postoji obicaj postoji mamin i tatin i hniciji. Ako nisi mamin i tatin onda se zna ciji si!!!!

 • (+3) (-1)

  Branko 17.05.2014.
  Molio bih urednika ovog portala da na isti zarad istine stavlja proverene i tačne informacije a ne samo gluposti i neistine.

 • (+5) (-1)

  Marko Mitrovic 11.08.2014.
  Ide ta VESNA iz pravca opstine prema gradu i ja je pogledam normalno kao svaku curu koja mi se svidi ,a ona ce meni-STA SI ZINUO DEBILČINO JEDAN-.Vi prosudite -DA LI JE TO NORMALNO.


[ Dodaj komentar ]