Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Policajac iz Aleksinca uhapšen jer je na auto-putu presretao vozače i uzimao im novac

rss

27.01.2021. Južne vesti

Zbog sumnje da je, dok je bio na dužnosti i kontrolisao saobraćaj na auto-putu, službenim vozilom prilazio vozačima na parkingu i od njih uzimao novac i razne poklone, uhapšen je policajac iz Aleksinca, navode u Višem javnom tužilaštvu. Njemu je određen pritvor i sutra će biti saslušan.

Foto: arhiva

Policijski službenik D. I. iz Aleksinca uhapšen je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT, zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

Sumnja se da je okrivljeni u dužem periodu, kao i dana 26/27.01.2021.god, prilikom vršenja službenih ovlašćenja u zoni benzinske stanice na auto-putu Beograd-Niš, svojim službenim vozilom sa upaljenim rotacionim svetlima, prilazio vozačima koji se zaustavljaju radi odmora, predočavao da obezbeđuje parking prostor i od njih zahtevao i uzimao novac i razne poklone - navode u Tužilaštvu.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, dodaju, a u tom roku će biti saslušan u Tužilaštvu.

Iako je uobičajeno da policija medijima šalje saopštenja kada su u pitanju hapšenja, ovog puta ćute, a iz niške policije su za pitanja uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova, odakle nema odgovora.

Izvor


# policija saobraćaj hapšenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima