Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Podneta krivična prijava za slučaj silovanja dečaka kod Aleksinca

rss

02.10.2020. Kurir

Slučaj silovanja 7-godišnjeg dečaka kod Aleksinca šokirao je Srbiju.
Slučaj je prijavila majka deteta koja je s njim iz Švajcarske u Srbiju došla početkom jula kako bi mališan video našu zemlju.

Foto: Unsplash

Kako Kurir piše, podneta je krivična prijava za slučaj u Aleksincu odnosno za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Majka je za Kurir rekla da je „kod sina tokom boravka u selu kod muževljeve rodbine primetila poremećaj, nervozu i neuobičajeno ponašanje, kao i da vrši nuždu u gaće da bi potom otkrila da ga je rođak (16) odveo u štalu i silovao.

Došla sam sa sedmogodišnjim sinom na odmor u Srbiju, da vidimo rodni kraj, a prošli smo kroz pakao. U šoku sam, moje dete bilo je žrtva seksualnog zlostavljanja, i to od dečaka starog 16 godina, daljeg muževljevog rođaka! Slučaj sam prijavila policiji i prvim avionom vratili smo se u Švajcarsku - ovako za Kurir priča žena (ime i prezime poznato redakciji) koja je rodom iz okoline Niša. Kako saznajemo, sumnja se da je isti dečak zlostavljao još jednog maloletnika starog devet godina!

Majka sedmogodišnjaka je sa sinom došla iz Švajcarske početkom jula ove godine i, kako kaže za Kurir, „kod sina je tokom boravka u selu kod muževljeve rodbine primetila poremećaj, nervozu i neuobičajeno ponašanje“.

Žrtva još jedan dečak

- Potom sam saznala gorku istinu o rođaku koji potiče iz muževljeve familije. Nisam shvatala u početku o čemu se radi. Muž je bio u Švajcarskoj, a ja sam došla sa sinom da upozna Srbiju, da vidi rođake. On je ubrzo po dolasku postao nervozan i vršio je veliku nuždu u gaće. To mi je bilo potpuno neobično, majka na sve pomisli, pa i na promenu sredine, drugačiju hranu - priča ova očajna žena kroz suze i dodaje:

- Onda su do mene došle strašne vesti. Taj momak je, dok smo bili tamo, odvodio mog sina u štalu ili, kako bih rekla, to je neka vrsta ostave, gde mu je gurao prste u zadnjicu, mahao je svojim polnim organom i šta je već sve radio. Strah me je i da pomislim na sve to, a ne i da kažem. Otišla sam u policiju 31. jula i sve prijavila. Nakon toga sam sela na avion i odvela dete za Švajcarsku.

Ona nije ni slutila šta će ona i njen sin doživeti u selu kod Niša, a na rođaka manijaka upozorila ju je jedna komšinica. Nakon toga, ona kaže da je preživela teške dane.

- Uključila sam se u sve to i saznala da je i jedan devetogodišnji dečak nastradao od ovog momka, ali je on, za razliku od mog sina, sve detaljno ispričao policiji. To mora da prestane. Bože, koliko smo pomagali toj porodici! To je siromašan kraj, slali smo i neke pare, kupovali im mobilne telefone... A šta smo zaslužili - pita se ova žena koja je trenutno u Švajcarskoj i koja traži od niškog pravosuđa da kazni krivca.

Krivična prijava

Policija je po prijavi majke, a zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad sedmogodišnjim dečakom, podnela krivičnu prijavu protiv starijeg maloletnika Višem tužilaštvu u Nišu. Tužilaštvo u Nišu nije želelo da komentariše ovaj događaj.

Izvor Izvor


# hapšenje krivična prijava silovanje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima