Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Oteti Milun davao konfuzne izjave, sud mu vratio pasoš i dozvolu da ide

rss

16.12.2016. Blic

Nakon što je policija uhapsila Miodraga Karalića, koji je kidnapovao Gordanu Josifović i Miluna Kostića, a potom Gordanu ubio i bacio pored puta, a Miluna zadržao kao taoca, on je sproveden u istražni zatvor u Nišu gde je, kako su rekli u policiji, davao "konfuzne izjave".

Milun Kostić

Kako piše "Blic", saslušanje Miluna Kostića trajalo je skoro osam sati, od subote popodne pa sve posle ponoći.

Međutim, iako je Više tužilaštvo u Nišu tražilo da Kostiću, koji inače radi u Austriji, bude oduzet pasoš da ne bi mogao da izađe iz zemlje, što su mnogi shvatili kao činjenicu da je i oteti muškarac sumnjiv, Viši sud je odbio ovaj predlog.

Kako saznajemo Viši sud je odbio oduzimanje pasoša muškarcu koji je bio otet na punih pet dana i koji je prisustvovao ubistvu njegove devojke, jer je ustanovljeno da ne postoje zakonski osnovi za određivanje ove mere.

Milun kaže da u svakom slučaju ne planira da napusti zemlju kako bi bio na raspolaganju istražnim organima.

- Nemam nikakvu obavezu da ostanem ovde, pasoš mi nije oduzet, ali sigurno neću odmah otići u Austriju... Potrebno mi je vreme da se odmorim, oporavim i sredim – rekao je je Kostić i dodao da će biti na raspolaganju istražnim organima.

Kako je prisustvovao ubistvu njegove devojke Gordane, i pet dana u kolima bio zatočen pod pretnjom pištoljem sa ubicom, Milun će biti ključni svedok u slučaju protiv Karalića.

Iako iscrpljen od nespavanja i straha Milun je za "Blic" ispričao šta je tokom tih dana preživeo i kako je došlo do zločina koji je iznenadio sve.

- Oko 16.20 sam došao ispred servisa u kojem je radila Gordana. Karalić mi je prišao sa pištoljem, otvorio vrata i legao između prednjeg i zadnjeg sedišta. Tu se prikrio dok Gordana nije izašla iz zgrade i sela na mesto suvozača – priseća se početka otmice Kostić.

Gordana Josifović

Nakon što su krenuli iz servisa Karalić je Gordanu počeo da čupa za kosu i udara.

- Negde u blizini pružnog prelaza, kod „Vivinog“ stovarišta, ispalio je prvi hitac. Metak joj je prošao kroz ruku i nogu. Goca je zapomagala, tražila da je vozimo u Hitnu pomoć ali je on odbio i naredio mi da vozim ka Ribarskoj banji a potom smo skrenuli ka Aleksincu – tiho, uz vidljiv napor, priča Milun i nastavlja:

- Kada smo ušli u aleksinačku opštinu zaustavili smo se pored glavnog puta. Naredio mi je da vozim u rikverc, da skrenem na poljski put, a onda i da zaustavim vozilo. Tu je Gocu izvukao iz kola i zatvorio vrata. Čuo sam još dve reči od nje, a onda je ispalio dva hica.

Nakon toga Karlić je sa mesta suvozača Milunu komandovao kuda da vozi, a na izlazu iz grada Karlić odlučio je da ga zatvori u gepek.

Kasnije ga je ponovo pustio i uz pretnju pištoljem terao da vozi dalje ka Beogradu.

- Vozili bi 10 minuta, pa sat vremena stajali. On je pričao kako će da ubije mene, pa sebe.. - prepričao je Milun.

Karalić je uhapšen u petak popodne na Novom Beogradu, a on i Milun su odmah prebačeni u istražni zatvor u Nišu. Nakon saslušanja koje je trajalo skoro osam sati Milun Kostić je, oslobođen svih sumnji, pušten iz istražnog zatvora oko dva sata u noći između subote i nedelje.

Zbog zdravstvenih problema i šoka koji je doživeo Milun Kostić je u ponedeljak više od deset sati proveo na medicinskim ispitivanjima.

Komentara: 0


# ubistvo Bradarac Gordana Josifović Milun Kostić Miodrag Karalić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima