Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osuđen Aleksinčanin zbog trgovine ljudima

rss

12.03.2021. Kurir

Viši sud u Nišu osudio je P. A. (41) iz okoline Aleksinca na godinu dana zatvora zbog trgovine ljudima, jer je bio deo organizovane grupe koja je seksualno eksploatisala trinaestogodišnju devojčicu.

Foto: arhiva

On je uhapšen sredinom prošle godine sa još četvoro ljudi, među kojima je i majka maloletnice Branka J. (48) za koju se sumnja da je svoje dete dve godine prisiljavala na prostituciju.

- Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice koju je okrivljeni P.A sklopio sa Višim javnim tužilaštvom, a zatvorsku kaznu izdržavaće u kućnim uslovima bez primene mere elektronskog nadzora - saopštio je Borisav Radonjić portparol Višeg javnog tužilaštva.

Protiv ostalo četvoro okrivljenih za trgovinu ljudima je nakon sprovedene istrage podignuta optužnica, obzirom na to da oni nisu priznali delo koje im se stavlja na teret.

Iz razloga zaštite interesa maloletne žrtve i prirode krivičnog dela, iz Tužilaštva nisu želeli da preciziraju kakva je uloga svakog od aktera bila u prinudi devojčice na prostituciju. Međutim, kako smo saznali nakon hapšenja, Branka se tereti da je dve godine prisiljavala na pružanje seksualnih odnosa za novac, a ostali osumnjičeni da su joj bili klijenti.

Branka je "klijente" nalazila među poznanicima i dovodila ih u kuću, ali je neretko dete mušterijama vodila i u Niš, a usluge je naplaćivala od 10 do 50 evra, ili u zamenu za drva za ogrev i hranu.

Klupko je počelo da se odmotava kada se devojčica osnažila da policiji prijavi nasilje koje trpi godinama. Njena majka Branka na saslušanju je negirala optužbe koje joj se stavljaju na teret, ali je devojčica ispričala do detalja šta je sve preživela, a prepoznala je i identifikovala ljude kojima ju je majka podvodila.

Komšije majke monstruma kažu da su svi znali šta se dešava u trošnoj kućici na kraju sela.

- Ona je kod nas stigla pre godinu dana iz Niša. Sa sobom je dovela dve ćerke. Pričala je da joj je muž u zatvoru, da je sirotinja.... Ubrzo je jedna od devojčica nestala, ona je kazala da se udala u selu kod Niša. Ova druga mala je pohađala peti razred, stalno smo je viđali sa nekim muškarcima. Majka je govorila da su joj to rođaci, pa je neki "teča" dete vodio u Sokobanju, neki "čiča" je sačekivao iz škole, a u kući su im konstantno bili neki ljudi i mlađi i stariji. To je stizao taksi za taksijem, nisu bili meštani ali ne znamo odakle su dolazili - pričaju ogorčeni ljudi.

(Kurir.rs/Novosti)


# maloletnici suđenje prostitucija
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima